Volstrītā novietota jauna statuja, lai vērstu uzmanību dzimumu līdztiesībai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ņujorkas Volstrītā pretī buļļa skulptūrai, kas simbolizē kāpumu tirgū, novietota bezbailīgas meitenes statuja, kuras nolūks ir pievērst uzmanību dzimumu līdztiesībai uzņēmumu vadībā.

Investīciju pārvaldības kompānija «State Street Global Advisors» (SSGA) statuju «Fearless Girl» («Bezbailīgā meitene») , kurā redzama meitenīte ar sānos iespiestām rokām, augsti paceltu zodu un zirgastē saņemtiem matiem, novietojusi pretī bullim dienu pirms Starptautiskās sieviešu dienas. Statuja šajā vietā būs apskatāma vismaz nedēļu, bet iespējams, ka ilgāku laiku.

«Bezbailīgā meitene» ir izveidota, lai pievērstu uzmanību jaunai šīs aktīvu pārvaldības kompānijas iniciatīvai palielināt sieviešu skaitu savu klientu uzņēmumu padomēs.

«Šodien mēs aicinām kompānijas spert noteiktus soļus, lai palielinātu dzimumu līdzsvaru savās padomēs, un esam izplatījuši skaidras vadlīnijas, lai palīdzētu tām sākt rīkoties,» paziņoja SSGA prezidentsRons O'Henlijs. «Iedarbīgu neatkarīgas padomes vadības galvenais dzinējspēks ir domas dažādība, kam nepieciešami padomes locekļi ar dažādām prasmēm, pieredzi un zināšanām,» viņš piebilda.

Iniciatīvas izklāstu O'Henlijs sniedza, kad Korporatīvās pārvaldības simpozijā otrdien uzstājās ar galveno runu. «Vairāki pētījumi apliecina, ka kompānijām ar lielāku dzimumu līdzsvaru vadībā ir labāki finanšu rezultāti, kā arī mazāk ar pārvaldību saistītu problēmu, piemēram, kukuļošanas, korupcijas, akcionāru cīņu un krāpšanas,» viņš teica.

SSGA ir investējusi vairāk nekā 3500 uzņēmumos ASV, Lielbritānijā un Austrālijā. Investīciju kopējā tirgus kapitalizācija pārsniedz 30 triljonus ASV dolāru.

Skulptūra «Charging Bull» («Uzbrūkošais bullis»), kas nereti tiek dēvēta arī par Volstrītas bulli, ir bronzas statuja, kas atrodas Boulingrīnas parkā. Lai gan sākotnēji 1989.gadā mākslinieks Arturo di Modika to novietoja neatļauti, skulptūra iemantoja popularitāti, un Volstrītā atrodas pastāvīgi. Bullis simbolizē kapitālisma un finanšu tirgus optimismu un nereti agresīvo uzvedību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu