Sumatras salu satricina spēcīga zemestrīce

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Otrdien Sumatras salu Indonēzijā satricināja spēcīga zemestrīce.

Tiek lēsts, ka tās stiprums sasniedza 6,6 balles pēc Rihtera skalas, taču pagaidām nav saņemtas ziņas par postījumiem un cietušajiem.

«Es pārbaudīju…, cunami nav gaidāms,» pavēstīja kāda Meteoroloģijas un ģeofizikas aģentūras amatpersona Džakartā.

Pazemes grūdieni bija sajūtami Sumatras dienvidu daļā. Šajā rajonā kopš deviņas balles stiprās zemestrīces, kas pagājušā gada 26. decembrī nodarīja smagus postījumus 13 Indijas okeāna valstīm, joprojām novērojama paaugstināta seismiskā aktivitāte.

Pēdējās zemestrīces epicentrs atradās 267 kilometrus uz ziemeļrietumiem no Livas pilsētas 33 kilometru dziļumā. Zemestrīce notika plkst. 8.09 (plkst. 3.09 pēc Latvijas laika).

Decembrī notikušajā zemestrīcē un tam sekojošajos cunami viļņos Sumatras salas Ačehas provincē dzīvību zaudēja vai pazuda bez vēsts 160 000 cilvēku. Šai zemestrīcei sekojuši neskaitāmi pēcgrūdieni, kas Sumatras iedzīvotājiem liek dzīvot nepārtrauktā sasprindzinājumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu