Kaspars Dimiters: Manu zemi piesmējis Frankenšteins

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Triju Zvaigžņu ordenis — Latvijas valsts augstākā goda apbalvojums — nu degradēts par 21.

gs. masu nogalināšanas lielākā mecenāta ASV prezidenta kolekcijas nozīmīti. Eksistenciāli jūtos kā ķermenis, ko ļauni burvji izmanto psihofiziskām manipulācijām, lai ar Latviju veiktu varmācīgu izdzimumaktu.

I-neta portālu komentētāju jūrā (gan latviešu, gan krievu) visi vērtējumi jau pausti un instinktīvi stihiskā reakcija rupji, taču precīzi formulējusies. Nav vairs svarīgi, vai komentu zonu dēvē par žultainas aplikšanas vai kolektīvas caurejas virtuālo kloāku — galvenais, ka šī līdz asarām mūsu valsti pazemojusī vizīte vietējās starpnacionālās attiecības iedzinusi pīķa fāzē.

Ilggadīgas savtīgas piepūles rezultātā valsts nacionālpolitika ir vainagojusies ar pieaugošu naidu latviešu un krievu starpā. Jau sen, klausoties putaināko nacdemagogu lēkmēs, modās pārliecība, ka tie ir Krievijas dienestu algoti provokatori, kuru uzdevums ir mūsu tautas sarīdīt.

Talkā nākot prezidentes no visu Latvijas iedzīvotāju interesēm attālinātajai politikai un varu paņēmušo emigrācijas letiņu augstprātīgajai vienaldzībai pret «mieru mājās», ir ieraudzēts pamatīgs naids gan latviešu un krievu starpā, gan latvietim pret latvieti.

Jau lidlaukā Bušs parādīja, kurš te saimnieks, prezidentei un sievietei Vairai liekot iztapīgi pārvarēt trapa stāvumu, lai apliecinātu šefam, ka jaunais štats, upurējot Latvijas godu, vienmēr gatavs kalpot ASV globālo interešu režīmam. Par to mūsu saules dainu māti starptautiskās ēnu valstības ķēniņš pameta lidlaukā, pats notinoties savas bruņumašīnas drošajā pajumtē. Pirms gada jau dziedāju:

«Kāda tur brīvība — viena nebeidzama līšana

no Buša azotes Vairai tik papēži laukā

kultūru šūpuļi fīreram Džordžam

nu ar tankiem būs jāapbraukā… »

(No dziesmas «Josifs Gruzīns», albums «Ķīlnieku balādes»)

Mūsu prezidentei, kas šai aktā simbolizē Latviju, bija jākāpj viegli cauršaujamā autobusā. Šo līdzību var pārcelt uz mūsu valsts iekšējo un ārējo politiku.

Ar šo vizīti ir sācies jauns laikmets mūsu valsts vēsturē. Nekas vairs nepaliks pa vecam. Nelīdzēs politologu aptaujas un sabiedriskās domas pētījumi, jo Latvijas pilsoņi deputātu aklā savtīguma dēļ gadiem ir zombēti no visaugstākajām tribīnēm. Sēžot uz cittautiešu iespaidīgās pulvera mucas, nacpolitiķi ir aizkūpinājuši visus iespējamos bikforda pavedienus.

Nevienam aizsargātajam politiķim nav rūpējusi neaizsargātās tautas drošība. Latvijas nacpolitiķi, kalpojot Krievijas pašaizsardzības instinktiem, ir nolikuši latviešus bīstamas nākotnes priekšā. Krievijai, noraugoties, kā ASV pūlas ap to savilkt cilpu (Gruzija, Kirgīzija, Ukraina, Moldova utt.), nemieri tai piegulošo valstu teritorijās ir izdevīgi, jo būtu iegansts reaģēt konkrētāk.

Secinu, ka prezidentes īstenotā politika kalpo Krievijas ambīciju stimulēšanai, par kūdītājfaktoru izmantojot Buša vizīti.

Es esmu pret savas tautas kārtējo nolikšanu par upuri nacpolitiķu interesēm. Aizvērtām acīm un sirdsapziņu atdoties tik tālam un svešam kaimiņam, vairojot dusmas tik pazīstamajā lācī aiz žoga, ir traģiski bīstami.

Sākoties reāliem nemieriem, nekādi starptautiskie spēki mūs nepaglābs. Bruņumašīnās patveras varenie. Ločiem piederas autobusi viegli cauršaujamiem stikliem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu