Pirmais cilvēks uz Mēness un viņa mati

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: starchild.gsfc.nasa.gov

<EM>Neil Armstrong</EM>

Apmēram reizi mēnesī Ārmstrongs griež matus Marksa frizētavā (Marx's Barber Shop) Ohaio. Sev par pārsteigumu bijušais «Apollo 11» misijas komandieris uzzināja, ka 2004. gada maijā frizētavas īpašnieks Marks Saizemors (Marx Sizemore) pārdevis viņa matus Ginesa rekordu grāmatā iekļuvušā slavenību matu kolekcionāra Džona Reznikofa (John Reznikoff) aģentam.

Par miljonu dolāru apdrošinātā Reznikofa kolekcija glabā Ābrama Linkolna, Merilinas Monro, Alberta Einšteina un Napoleona matus.

«Es nenoliedzu, ka esmu to izdarījis,» atzīst Saizemors. Pircējs neesot ņēmis vērā viņa lūgumus un bijušā astronauta matus nav atdevis. To uzzinājis, Ārmstrongs vērsies pie saviem advokātiem.

Frizieris saņēmis paziņojumu, ka, pārdodams matus, pārkāpis Ohaio štata likumu, kas aizstāv ievērojamu cilvēku tiesības. Ārmstronga advokāts grasās sniegt prasību tiesā, ja frizieris neatdos matus vai nepārskaitīs par tiem saņemto naudu labdarības organizācijām, kā arī neapmaksās tiesas izdevumus.

Saizemors atbildējis, ka nespēs atdot naudu, jo tās lielākā daļa jau iztērēta, nomaksājot rēķinus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu