Ko tu zini par reiki?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.reiki.org.pl

Reiki ir sena dziedniecības sistēma, kas palīdz uzlabot veselību un nostiprināt to. Reiki ir meditācijas prakse, relaksācijas un atpūtas iespēja ķermenim un garam. Reiki ir harmonisks dzīvesveids, jo ietver sevī filozofiskus pamatprincipus, kas palīdz saglabāt mieru, stabilitāti un līdzsvaru sevī un apkārtējā dzīvē.

Pašlaik, mūsdienu steigas un stresa pilnajā dzīvē, tam ir būtiska nozīme labas pašsajūtas saglabāšanā un nostiprināšanā. Vienlaikus reiki ir arī garīgās izaugsmes ceļš, kuru ejot mēs iepazīstam gan sevi, gan Visuma vienotības dievišķos likumus.

Reiki terapijas, kādu to pazīstam tagad, pamatlicējs ir japāņu skolotājs Dr. Mikao Usui (15.08.1865–9.03.1926), kas bija pirmais reiki skolotājs un veltīja visu savu dzīvi reiki mācības izveidei un attīstībai.

Dr. Mikao Usui sapnis bija reiki nestais miers un harmonija uz visas Zemes. Patlaban tas īstenojas — tūkstošiem cilvēku iet šo ceļu, praktizējot reiki visā pasaulē.

Kā darbojas reiki?

Visumā viss ir vienots. Tāpat kā no Saules staro siltums un gaisma, tā arī mūsu organismā plūst enerģija, kas uztur mūsu dzīvotspēju. Saņemot un atdodot enerģiju, saistāmies ar visu apkārtējo. Jo vairāk ir pozitīvās enerģijas, jo veselāki un harmoniskāki esam.

Fiziskais ķermenis, par kura veselības stāvokli parasti ir runa, patiesībā ir tikai daļa no cilvēka ļoti komplicētā vienotā organisma. Reiki terapija ir holistiska terapija, t. i., tā dziedina cilvēka organismu kā vienotu veselumu, kurā ir radušās problēmas tieši pozitīvās enerģijas plūsmas traucējumu dēļ.

Iemesli var būt ļoti dažādi, taču pamatā fiziskajām slimībām ir t. s. bloki enerģijas plūsmas ceļā. Ja cilvēka organisms ir novājināts un slimība «materializējusies» fiziskajā ķermenī, reiki enerģijas plūsma, kas plūst caur reiki dziednieku, pamatā caur viņa rokām reiki seansa laikā, atjauno organisma dabīgās spējas pašatveseļoties, attīra organismu no negatīvajām enerģijām (visos līmeņos, — fiziskajā, emociju, domu līmenī), atjauno organisma funkcijas, stiprina ticību un pārliecību par sevi.

Kādas slimības var izdziedināt ar reiki?

Reiki palīdzība ir daudzpusīga. Vispirmām kārtām reiki atjauno organisma spēkus, stiprina imūnsistēmu, uzlabo vielmaiņu, stiprina nervu sistēmu un sakārto cilvēka emocionālo un domu pasauli — samazina stresu, uzlabo darbaspējas, miegu. Paralēli tradicionālās medicīnas līdzekļiem, procedūrām, zālēm, reiki terapija lieliski palīdz atveseļoties pēc operācijām, zāļu kūrēm, apstarošanām.

Ir gadījumi, ka reiki dziednieka palīdzību meklē cilvēki, kam tradicionālā medicīna vairs nespēj dot cerību. Tā kā reiki enerģija ir pozitīva, beznosacījumu mīlestības enerģijas plūsma, tā nekādā veidā nevar kaitēt cilvēka organismam, ne pie kādiem apstākļiem. Tieši otrādi — tā sniedz palīdzību visos līmeņos.

Pat neatkarīgi no dziednieka gribas, tā iedarbojas uz slimības patieso cēloni, lai kur arī tas atrastos. Vienreiz izstrādāts, šis slimības patiesais cēlonis vairs neatkārtojas, ja cilvēks ir izpratis tā rašanās iemeslu garīgajā līmenī — guvis garīgu mācību, pavirzījies par soli savā ceļā.

Ar reiki var atrisināt arī sarežģītas situācijas dzīvē, sakārtot samezglojušās attiecības, sasniegt iecerētos sapņus. Kopā ar reiki mūsu dzīvē ienāk vairāk dzīvesprieka, veiksmes, panākumu, sirdsgudrības — vairāk mīlestības pret sevi un visu dzīvo.

<EM>http://www.reiki.lv/</EM>

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu