«Kas mūs vieno?»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Piektdien, 10.

jūnijā, Rīgas Kristīgajā skolā notika sadraudzības vakars tiem, kas dažādos veidos bija piedalījušies un palīdzējuši, lai iznāktu ekumēniskā izdevuma «Kas mūs vieno?» pirmie divi numuri.

Lai gan tikai nedaudzi no visiem atbalstītājiem bija varējuši ierasties, «ne jau skaitliski ir izmērāms Dieva darbs,» teica Kristīgās skolas direktore Iveta Gaile, sirsnīgi sveicinot skolas viesus un aicinot visus justies kā mājās.

Tikšanās sākās ar kopīgu dziesmu un lūgšanu, slavējot un pateicoties Dievam par Viņa žēlastībām un lūdzot Viņa svētību un palīdzību, turpinot iet vienotības ceļu, par kuru īpašā veidā liecina pirmie divi «Kas mūs vieno?» numuri.

Anda Done, kas ir šā pasākuma organizatore un izdevuma autore, vēlējās pateikties visiem un dot iespēju citam citu iepazīt un būt vienotiem ne tikai darbā, bet arī kopīgi lūdzoties un daloties savās izjūtās un pārdomās. Izdevuma tapšanā un izplatīšanā piedalījās dažādu konfesiju pārstāvji, mācītāji, mākslinieki, fotogrāfi, tehniskie darbinieki un vēl daudzi citi.

Pasākumā tiešām valdīja silta un draudzīga atmosfēra, kur ikviens varēja brīvi dalīties pieredzē un liecināt par Dieva brīnišķīgo darbu un vadību, topot izdevumam.

Kafijas pauzes laikā iepazīšanās un sarunas turpinājās. Varēja arī apskatīt fotogrāfijas un ilustrācijas, kas tika ievietotas izdevumā «Kas mūs vieno?». Pēc pauzes visus uzrunāja mākslinieks Sandris Rīga, kas dzīves jēgas meklējumos, 70. gados dzīvojot Maskavā, sajuta Dieva aicinājumu veidot ekumēnisku kopienu ar nosaukumu «Ekumene». Šī kopiena pagrīdē izdeva ekumēnisku izdevumu «Priziv» («Aicinājums»).

Sandris Rīga pastāstīja par šā izdevuma tapšanas grūtībām, cilvēku vajāšanām un ieslodzījumiem, ko piedzīvoja vairākums šīs kopienas locekļu. Varēja iepazīties ar Sandra jaunākajām grāmatām, kas tiek izdotas Maskavā krievu valodā.

Sandris teica, ka tajā laikā nevarēja citādāk un, uzmundrinot Andu Doni, pateicās par ekumēnisma darba turpināšanu.

Noslēguma visi vienojās kopīgās lūgšanās un dziesmās, pateicoties Dievam par vienotības darbu ikvienā, jo mēs visi esam locekļi vienā Kristus miesā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu