Rīgas diecēzei jauns diakons

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 12. jūnijā, Rīgas Sv. Jēkaba katedrālē galvenās Mises laikā V. Em. Kardināls Jānis Pujats par diakonu ordinēja Rīgas Teoloģijas Institūta audzēkni Ingaru Stepkānu.

Kopā ar Kardinālu Sv. Misi celebrēja garīgais tēvs Pr. Andris Kravalis, Ogres draudzes vikārs Ilmārs Tolstovs, pagājušo svētdien ordinētais diakons Viktors Siļčonoks no Jelgavas diacēzes kā arī semināristi.

Šie bija ļoti īpaši svētki un prieks visai diecēzei, kuru garīdznieku rindām pievienojās vēl viens dedzīgs Dieva kalps, kas bija atsaucies Kunga aicinājumam veltīt sevi visu kalpojot Dievam un Viņa tautai.

Ļoti zīmīgs bija šīs svētdienas evaņģēlija lasījums, kas runāja tieši par 12 Apustuļu izvēlēšanu, kas strādātu Kunga druvā, kurā pļaujamā daudz, bet pļāvēju maz.

Kardināls sprediķī runāja par dažādajiem diakona pienākumiem. Diakons ir visu kalps, kurš palīdz bīskapam un priesteriem dievišķo noslēpumu svinēšanā, īpaši Euharistijas svinēšanā un tās izdalīšanā. Viņš asistē Laulības sakramentā, sludina Evaņģēliju un sprediķo, vada bēres, kā arī veltī sevi dažādiem žēlsirdības darbiem.

Pēc sprediķa Kardināls, uzliekot rokas, iesvētīja jauno diakonu Ingaru Stepkānu. Tas izsaka diakona īpašo saistību ar bīskapu, veicot «diakonijas» pienākumus. Priesteris Ilmārs Tolstovs ieģērba viņu diakona drēbēs — stolā un dalmatikā. Saņēmis svētību, jaunais diakons uzreiz stājās kalpot pie altāra, palīdzot bīskapam.

Pēc Sv. Mises bija iespēja apsveikt jauno diakonu, ko izmantoja gan sanākušie draudzes locekļi, gan radinieki un draugi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu