Čavess grib mainīt ūdenskrituma nosaukumu uz Gaujas upes

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia.org

Pasaules augstākajam Eindželfolza ūdenskritumam Venecuēlas dienvidos jāmaina tā plaši pazīstamais nosaukums un jāaizstāj tas ar vietējo nosaukumu, svētdien paziņoja Venecuēlas prezidents Ugo Čavess.

Ūdenskritumu, kas iekļauts UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā, atklāja amerikāņu pilots Džimijs Eindžels 1937.gadā, pievēršot starptautisku uzmanību vietai, kas ir kļuvusi par vienu no Venecuēlas galvenajiem tūrisma objektiem.

«Kā mēs varam pieņemt ideju, ka ūdenskritumu atklāja puisis, kas ieradās lidmašīnā no ASV. Ja mēs to darītu, tas nozīmētu atzīt, ka neviens tur nedzīvoja,» savā iknedēļas televīzijas šovā «Alo Presidente» prātoja Čavess.

«Tagad nevienam vairs nav jārunā par Eindželfolzu,» sacīja Čavess. «Tas ir un bija mūsu jau sen, pirms tur nokļuva Eindžels.»

Vietējie iedzīvotāji dēvē ūdenskritumu par «Kerepakupai meru», kas nozīmē «dziļākais ūdenskritums».

Čavesam patīk mainīt nosaukumus. Pēc nākšanas pie varas 1999.gadā viņš mainīja pats savas valsts nosaukumu no vienkārši Venecuēlas uz Venecuēlas Bolivara Republiku, lai apliecinātu cieņu brīvības cīnītājam Simonam Bolivaram.

Pēc tam viņš pārkristīja kalnu Karakasā, kas iepriekš bija pazīstams kā Serro Avila, un piešķīra tam pamatiedzīvotāju lietoto nosaukumu Gvaraira Repano.

Upi, uz kuras atrodas ūdenskritums sauc arī par Gauju. Šādu vārdu tai devis latvietis un pasaules apceļotājs Aleksandrs Laime.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu