Ziemeļkorejietim izpilda nāvessodu par zvanīšanu uz Dienvidkoreju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Ziemeļkorejā izpildīts publisks nāvessods munīcijas fabrikas strādniekam, kurš pa mobilo telefonu sazinājies ar kādu uz Dienvidkoreju pārbēgušu paziņu un pastāstījis viņam par dzīves apstākļiem komunistiskajā valstī, ceturtdien Seulā pavēstīja «Atvērtais radio Ziemeļkorejai».

Ziemeļkorejietis Džuns sodīts ar nāvi janvāra beigās pēc tam, kad drošības dienesta aģenti viņa mājās atrada Ķīnā ražotu mobilo telefonu.

Spīdzināšanas laikā Hamhinas munīcijas fabrikas strādnieks atzinies, ka telefonsarunā pieminējis rīsa cenas un pastāstījis par dzīves apstākļiem, sacīja tagad jau nogalinātā Džuna draugs, kurš 2001.gadā pārbēga uz Dienvidkoreju.

Kopš Phenjana šogad sākusi enerģiskāk vērsties pret nelikumīgu mobilo telefonu lietošanu, Džuns ir pirmais cilvēks, kuram par šo pārkāpumu piespriests un izpildīts nāvessods.

Ziemeļkorejā ir arī legāli mobilo telefonu sakari, pamatā tie ir pieejami Phenjanas iedzīvotājiem. Varasiestādēm cenšoties apslāpēt informācijas plūsmu no ārzemēm, par nelikumīgu pasludināta ar priekšapmaksas sarunu kartēm aprīkotu ķīniešu mobilo telefonu lietošana.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu