Norvēģijas katoļu baznīcā jauni pedofīlijas gadījumi

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējās nedēļas laikā Norvēģijas Romas katoļu baznīca saņēmusi norādes par septiņiem jauniem gadījumiem, kad garīdznieki, iespējams, seksuāli izmantojuši bērnus, trešdien ziņo mediji.

Līdz ar to Norvēģijā jau 18 gadījumos katoļu baznīcas garīdznieki tiek turēti aizdomās par pedofiliju.

«Pašreiz mums par šiem gadījumiem ir maz informācijas,» sacīja Baznīcas ētikas padomes vadītāja. «Par to, vai iesniegt sūdzību policijā vai nē, ir jālemj pašam upurim vai arī viņa vai viņas radiniekiem. Daži ir atzinuši, ka šādu iespēju apsver,» piebilda amatpersona.

Vairāki no iespējamajiem pedofilijas gadījumiem gan ir notikuši pirms 50 gadiem.

Trešdien medijos izskanēja informācija, ka Evaņģēliski luteriskās baznīcas mācītājam izvirzīta apsūdzība par seksuāla rakstura īsziņu nosūtīšanu trijiem no viņa četriem bērniem. Garīdznieks šīs apsūdzības ir noraidījis.

Kā jau ziņots, pēdējo mēnešu laikā ar bērnu seksuālu izmantošanu katoļu baznīcas institūcijās saistīti skandāli uzliesmojuši Austrijā, ASV, Brazīlijā, Īrijā, Nīderlandē, Spānijā, Šveicē, Norvēģijā un Vācijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu