Brazīlijas piekrastē izskaloti simtiem beigtu pingvīnu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Scanpix»/«AP»

Sanpaulu pilsētas piekrastē izskaloti simtiem beigtu pingvīnu un citu jūras dzīvnieku. Zinātnieki izmeklē to nāves cēloņus, ziņu aģentūrai «Folha Online» pavēstīja vides aktīvisti.

Peruibes, Praja Grandes un Itaņaenas pilsētās okeāna piekrastē ir atrasti 530 pingvīni, liels skaits citu jūras putnu, pieci delfīni un trīs milzīgi jūras bruņurupuči, pavēstīja Vides un dabas resursu institūts, izsakot bažas, ka tuvējās pludmalēs tiks atrasti vēl citi bojāgājušie dzīvnieki.Sanpaulu universitātes biologi un Savvaļas dzīvnieku pētniecības centrs izmeklē iespējamos dzīvnieku nāves cēloņus, pavēstīja institūts.

Praja Grandes varas iestādes noraida iespēju, ka dzīvnieku nāvi izraisījis piesārņojums, sakot, ka iepriekšējā izmeklēšana liecina par bada nāvi.

Visdrīzāk, pingvīni ir gājuši bojā spēku izsīkuma un bada dēļ ilgās migrācijā laikā no Patagonijas reģiona Argentīnas dienvidos, sacīja Praja Grandes Jūras dzīvnieku rehabilitācijas centra veterinārārsts Andrea Maranho.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu