Musulmaņiem tomēr atļauj lietot civetas kafiju

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Indonēzijas lielākā musulmaņu organizācija otrdien atteicās no priekšlikuma aizliegt musulmaņiem dzert pasaulē dārgāko kafiju, ko iegūst no mazu zīdītāju civetu ekskrementiem.Ierosinājums aizliegt reto kafiju tika pamatots ar to, ka tā nav tīra. Šo kafiju iegūst, izmantojot kaķiem līdzīgo civetu ekskrementos atrastās kafijas pupiņas.

«Pēc garas diskusijas garīdznieku starpā mēs izlēmām, ka musulmaņi negrēko dzerot «Luwak» kafiju,» preses konferencē sacīja Indonēzijas Ulemu padomes priekšsēdētājs Marufs Amiens. «Šī kafija nav «haram» (arābu valodā «aizliegta»), kamēr pupiņas tiek nomazgātas ar ūdeni, lai notīrītu civetas kaķa ekskrementus.»

Šī kafija dažās vietās zināma kā «Kopi Luwak». Civeta ēdot izvēlas pašus gatavākos augļus no kafijas krūma, kuri vispirms iziet cauri barības traktam, pēc tam tiek izvadīti no organisma. Pupiņas tiek savāktas no ekskrementiem un grauzdētas. Augsti vērtē tās patīkamo aromātu.Pupiņas maksā līdz 500 dolāriem kilogramā, un katru gadu pasaulē saražo tikai 200 kilogramus šis kafijas. Dažās salās, tajā skaitā Javā, Sumatrā un Sulavesi, ražo kafijas dzērienu.

Oficiāli padome ir augstākā institūcija islāma jautājumos pasaules lielākajā musulmaņu valstī, taču ne visi musulmaņi vienmēr ir vērīgi sekojuši padomes izdotajiem ediktiem. Musulmaņi veido 90 procentus no oficiāli sekulārās Indonēzijas iedzīvotāju kopskaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu