Nešpetnā krokodiliene Krokse emigrē uz Somiju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šodien Latvijas robežu šķērsos visai bīstama krava – uz jaunām mājām Somijā pārceļos Latvijas un Rīgas Zooloģiskā dārza krokodils, daudz raižu sagādājusī Nīlas krokodiliene Krokse.

www.tropicario.com

Atskats Krokses pagātnē:Krokse Rīgas Zooloģiskajā dārzā nonāca 2008. gada 20. jūlijā. Avārijas un glābšanas dienesta darbinieki dzīvnieku noķēra Olaines pagasta teritorijā pēc izbēgšanas no kādas privātmājas terārija. Nelūgto viesi zoodārza darbinieki ievietoja Tropu mājas baseinā, kas bija būvēts atbilstoši rāmā Misisipi aligatora Čabulīša vajadzībām. Zoodārza darbinieki prognozēja, ka Tropu mājas baseinā dzīvnieks varēs dzīvot ilgākais divus gadus. Šajā laikā bija paredzēts rast iespēju izmitināt dzīvnieku kādā citā zoodārzā, jo Rīgas zooloģiskā dārzā plānos neietilpa tik agresīvas un lielas (tēvi spēj izaugt līdz 4-5, bet mātes līdz 3,5 metru garumam) krokodilu sugas turēšana.

Gadu pēc nonākšanas zoodārzā, Krokses uzvedība apstiprināja sākotnējos zoodārza darbinieku pieņēmumus. Gada laikā, regulāri mielojoties ar gaļu un zivīm, Krokse bija gandrīz dubultojusi svaru, sasniegusi 2 m garumu un parādījusi Nīlas krokodiliem raksturīgo nešpetno raksturu. 2009. gada 3. jūlijā pēc vairākiem Krokses mēģinājumiem izlēkt no ūdens bīstami tuvu apmeklētājiem, zoodārza darbiniekiem nācās ātri izlemt un Nīlas krokodilu pārcelt uz drošu pagaidu mītni dienesta telpās, no kurām atpakaļ, nu jau uz pārbūvēto Tropu mājas baseinu, viņa tika pārcelta pagājušā gada nogalē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu