Zoodārzu var apmeklēt līdz vēlam vakaram

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laikā, kad Rīga cīnās pret tumsu, iededzot spuldzīšu virtenes nozāģētās vai mākslīgās eglītēs, Rīgas Zooloģiskā dārza ļaudis lepni izdaiļo savu Akvārija skvēra egli, kura, ik ziemu teju divdesmit gadus rotāta, nu jau izaugusi stalta un varena. Tomēr tik daudz gaismas tumšākajā gada laikā zoodārzā nav pieredzējusi pat viņa, jo jau mēnesi alejas un dzīvnieku mītnes tiek rotātas ar spuldzīšu virtenēm un prožektoriem, lai jau 4. decembrī aicinātu ziņkāros ļaudis baudīt Ziemas nakts piedzīvojumus Zoodārzā. Kā viens no pirmajam pa izgaismoto, vakarīgo zoodārzu pastaigā un piedzīvojumu meklējumos dosies arī Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš zoodārzā ieradīsies ap pulksten 17:00.

Parasti no oktobra vidus līdz aprīlim zoodārza ieeja tiek slēgta jau plkst. 16:00, bet šogad viss būs pavisam citādāk – no 4. decembra līdz 17. janvārim kases būs atvērtas līdz plkst. 18:00, bet «zoodārzs mirdzēs» līdz pat 20:00, tā vien aicinot vērot dzīvniekus gan Mēness, gan mākslīgajā apgaismojumā.

Pie tam, zoodārza centrā degs varens ugunskurs un karstu tēju piedāvās vairākas kafejnīciņas, bet slinkākie apmeklētāji zoodārza naksnīgo krāšņumu varēs vērot no zirgu pajūgiem. Interesentiem, iepriekš piesakot ekskursiju (tālr. 67518669), būs iespēja izstaigāt Ziemassvētku noskaņās tērpto zooloģisko dārzu kopā ar ekskursiju vadītāju.

Lai «zoodārza mirdzēšana» būtu pieejama katram, no 16:00 līdz 18:00 ikviena zoodārza ieejas biļete maksās tikai vienu latu! (tikpat arī automašīnas novietošana stāvlaukumā).

ZOODĀRZĀ JAUNUMI – KĀ VASARĀ!

Par jaundzimušajiem zoodārza iemītniekiem ierasts taujāt vasarā... Tomēr arī Ziemassvētkus gaidot gadās priecīgi pārsteigumi. Tā, pavisam nesen, pa sivēnu pārītim «atskrējis» divām pekaru mammām. Savukārt divās karošknābja ibisu ligzdās mazuļi jau sāk snaikstīt garos knābjus pāri ligzdas malai. Tad nu Zoodārza Ziemas nakts piedzīvojumu meklētājiem pašiem būs iespēja saskaitīt, par cik ibisiem šogad papildinājies to prāvais bariņš.

Teju pirmā tikšanās ar Rīgas zoodārza apmeklētājiem būs arī jaukam un garspalvainam puatu ēzelim vārdā Pinokio, kā arī nesen atvestajam kamieļzēnam Nisselinskim. Šie abi jaunie zoodārza iemītnieki ziemai ir gatavi – uzaudzējuši vareni garus un pūkainus kažokus. Prātīgi darīts! Jo «nav sliktu laika apstākļu, ir tikai nepareiza apģērba izvēle...».

Ceram, ka šo patiesību ņems vērā katrs, kuram gribas redzēt, kā ziemas naktī MIRDZ ZOODĀRZS.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu