Latviešu misionāru komanda dodas uz Ugandu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien misionāru komanda no Latvijas dodas uz Āfriku, kur plānots vadīt konferenci 250 mācītājiem un draudžu vadītājiem no tuvējām valstīm, divas nedēļas pavadīt misijā Kongo Demokrātiskajā Republikā un nedēļu praktiski kalpot vietējiem iedzīvotājiem Ugandas galvaspilsētā Kampalā, portālu «Apollo» informēja Anda Baraškina, LELB Sabiedrisko attiecību nozares vadītāja asistente.

Misijā piedalās deviņu cilvēku komanda no dažādām Latvijas kristīgajām konfesijām. Trīs no misijas dalībniekiem, ieskaitot misijas vadītāju, mācītāju Arti Druvieti, ir Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītāji. Misionāru plānos ir dalība konferencē Africamp, pēc tam nedēļas darbs rīkojot Kibaale rajonā latviešu organizēto East and West Africa Leadership konferenci 250 mācītājiem un draudžu vadītājiem no Ugandas un tuvējām valstīm, kam sekos divu nedēļu ilga misija kopā ar bīskapu Džeraldu Kvitegerezu Kongo Demokrātiskajā Republikā. Pēc tam misijas dalībnieki apmetīsies un praktiski kalpos nabadzīgajiem iedzīvotājiem Ugandas galvaspilsētas Kampalas rajonā.

2008. gada janvārī Sv.Gregora kristīgās kalpošanas skolas direktors, mācītājs Artis Druvietis un studente Aija Dzene jau devās misijas izlūkbraucienā uz Ugandu, Āfriku. Brauciena laikā viņi sadarbojās ar vietējo bīskapu Džeraldu Kvitegerezu (bishop Gerald Kwitegereza), kurš pagājušogad lasīja lekcijas un kalpoja arī Latvijā.

Misijas brauciena iniciatīvas grupas vadītājs, LELB Sv.Gregora kristīgās kalpošanas skolas direktors Artis Druvietis norāda: «Jau pagājušogad esot Ugandā atstājām nelielu ziedojumu, lai palīdzētu vietējiem iedzīvotājiem. Tas tika izlietots, lai nodrošinātu pajumti atraitnēm ar bērniem, kuriem citādi būtu jādzīvo uz ielas, skolas naudas segšanai (Ugandā bērniem par izglītību ir jāmaksā), sāls, miltu, kartupeļu, kukurūzas un citu ikdienišķu produktu iegādei. Mēs aicinām jūs iesaistīties šajā misijas projektā ar finansiālu ieguldījumu, lai varētu sludināt, mācīt un nest cerību tiem, kas par rītdienu pat neuzdrīkstas domāt, jo ir nabadzības, vardarbības un slimību nomākti, kā arī lūgt par mums un misijas izpildi».

Ikviens ir aicināts savās lūgšanās pieminēt šo misiju un aizlūgt arī par pašiem misionāriem. Šajā misijas projektā var iesaistīties arī ar finansiālu ieguldījumu, ziedojumus var pārskaitīt LELB Sv.Gregora Skolas Asociācijas bankas kontā LV43HABA0551019679573 ar norādi «Misijas braucienam uz Ugandu».

http://www.druvietis.com/

www.gregors.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu