Aptauja par vai pret ģenētiski modificētajiem organismiem Latvijā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No arhīva

Vides ministrijas sāktajā aptaujā «Par vai pret ģenētiski modificētajiem organismiem (ĢMO) Latvijā» pirmā mēneša laikā balsojumu skaits sasniedzis 27 000.

Vides ministrijas mērķis, 10. decembrī organizējot semināru par šo tēmu un sākot aptauju, bija rosināt diskusiju par ĢMO audzēšanu un izplatīšanu Latvijas teritorijā un noskaidrot sabiedrības viedokli šajā jautājumā.

«Lielā dalībnieku aktivitāte, kā arī daudzie ministrijā saņemtie papildu jautājumi liecina par iedzīvotāju ieinteresētību un par vēlmi iesaistīties lēmumu pieņemšanā. Tas pierāda, ka cilvēkiem nav vienalga, kas notiek ar Latvijas vidi un ko viņi ikdienā lieto uzturā,» uzskata vides ministrs Raimonds Vējonis.

Pēc pašreizējiem datiem 95% balsotāju ir pret ĢMO audzēšanu Latvijā, 94% iebilst pret ĢMO izmantošanu lopbarībā un 96% nevēlas, lai ĢMO tiktu izmantoti pārtikā. 91% uzskata, ka Latvijai jābūt brīvai no ĢMO zonai.

Pēc diviem mēnešiem aptaujas rezultāti tiks apkopoti un būs viens no indikatoriem, kas iezīmē Latvijas iedzīvotāju viedokli saistībā ar ĢMO izplatīšanu. Tas palīdzēs veidot valsts politiku, risinot jautājumus par ĢMO apriti gan Eiropas Savienībā, gan Latvijas mērogā.

http://www.vidm.gov.lv/lat/aptauja/vairakjautajumu_aptauja

Atgādinām, ka aicinājumu Latvijas iedzīvotājiem piedalīties balsojumā parakstījuši Raimonds Vējonis, Māris Olte, Lelde Stumbre, Artūrs Irbe, Vita Jaunzeme, Ingmārs Līdaka, Agris Daņiļēvičs, Viktors Ščerbatihs, Latvijas Pašvaldību savienības pārstāve Sniedze Sproģe, komponists Uģis Prauliņš, I. Kozakēvičas LNKBA valdes priekšsēdētājs Dr. art Rafi Haradžanjans. Šim aicinājumam pievienojušies arī 25 Latvijas pašvaldību vadītāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu