Pirmais Baltijas Iluzionistu festivāls

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: No personīgā arhīva

2009. gada 5. martā plkst. 18.00 VEF Kultūras pilī notiks vērienīgs Pirmais Baltijas iluzionistu festivāls, ko organizē Jeļena un Genādijs Paļčevski un Baltijas Iluzionistu asociācija «AMBER».

Vairāk nekā 50 burvju mākslinieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Ukrainas, Krievijas, Čehijas un Polijas sarīkos neaizmirstamus jautrības svētkus!

Pirms izrādes festivāla apmeklētāji tiks pārsteigti ar mikromaģijas burvestību, kas ir triki ar nelieliem priekšmetiem: kārtīm, monētām, metamiem kauliņiem, sērkociņiem u. tml. Jebkurš varēs kļūt par īstu burvju meistaru, par piemiņu nobildējoties speciālajā laboratorijā vai iegādājoties maģiskus suvenīrus, lai patstāvīgi demonstrētu brīnumus tuviniekiem! Pēc tam sāksies konkursa programma, kura galvenā «rozīnīte» ir tā, ka uzvarētāji starp jaunajiem talantiem tiks noteikti pēc skatītāju balsojuma.

«Šā festivāla laikā apmeklētājiem būs iespēja redzēt ļoti dažādus priekšnesumus, jo katram meistaram ir raksturīgs savs rokraksts, turklāt katrā valstī ir savas iluzionisma mākslas tradīcijas. Latvijā ieradīsies jaunie talanti, kuri pretendē kļūt par labākajiem un nav nobijušies būt skatītāju novērtētiem, kas ir vissvarīgākā un visstingrākā žūrija. Dalībniekiem uzvara šajā konkursā ir prestiža jautājums,» atzīst Pirmā Baltijas iluzionistu festivāla organizatore Jeļena Paļčevska, piebilstot, ka pēc konkursa tiks piešķirtas arī mierinājuma balvas: gan profesionālās žūrijas, gan komerciāla balva.

Kā īpašs pārsteigums skatītājiem būs noslēguma koncerts, kurā piedalīsies starptautiska līmeņa maģijas profesionāļi no dažādām valstīm. Skatītāji redzēs čehu brīnumus, ko rādīs iluzionisma veterāns Juliuss Nemešs, Vīginta Ušinska šovu ar milzīgiem ziepju burbuļiem, kā arī pavisam jauno Jeļenas un Genādija Paļčevsku programmu.

«Ilūzija ir unikāla ar to, ka tā ir saprotama bez vārdiem. Pārpildītas zāles koncertu laikā liecina, ka šis mākslas veids vieno dažādu vecumu, profesiju, nacionalitāšu un interešu cilvēkus. Mēs priecājamies, ka Latvijas auditorija spēj pa īstam saprast un novērtēt iluzionisma mākslu. Tieši tāpēc mēs ļoti vēlamies, lai šis festivāls kļūtu par labu tradīciju un svētkiem visiem, kas zina, ka labs garastāvoklis un pozitīvs skats uz dzīvi ir atkarīgs tikai no mums pašiem,» atzīmē festivāla organizators un slavens iluzionists Genādijs Paļčevskis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu