Šīgada pirmais lielais bērnu birums Rīgas zoodārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lemuru saime kļuvusi kuplāka vēl par vienu lemurēnu

Melnie lemuri, sekodami katas lemuru paraugam, arī ir parūpējušies par ģimenes pieaugumu. Mazulis piedzima 16. februārī un pagaidām rūpīgi paslēpies pie mātes Marī vēdera, zoodārza darbiniekiem un apmeklētājiem demonstrējot tikai tievai virvītei līdzīgo asti. Tādēļ šobrīd vēl īsti nav skaidrs mazuļa dzimums, lai gan melniem lemuriem tēviņi ir pilnīgi melni, turpretī mātītes kažoks ir rūsganbrūnā krāsā.

Savukārt turpat 3 nedēļas vecais katas lemurēns jau uzdrošinās pamest mammas vēderu un ērti iekārtojas uz tās muguras. Par mazo rūpējas gan vecāki, gan māsa un brāļi. Interesanti, ka mazuli uzmanot un aplaizot ģimenes locekļi savā starpā intensīvi sazinās un izdod murrājošas skaņas.

Atgādinām, ka katru dienu 13:00 katas lemuri apmeklētāju klātbūtnē tiek baroti ar banāniem. Tā ir lieliska iespēja aplūkot šos dzīvniekus un arī to mazuli.

Gvanakas mazulis nebīstas no vēsā un drēgnā Latvijas klimata

20. februārī savvaļas lamām gvanakām piedzima mazulis, kurš jau ik dienu pāris reizes dodas pusstundu garās pastaigās āra aplokā un ir pārsteidzis ar savu interesanto uzvedību zoodārza darbiniekus. Lamēns Maksis ir ļoti ziņkārīgs un sabiedrisks. Viņš interesējās gan par aplokā klīstošajām vārnām, gan par kopējiem un dīvaino braucošo parādību - ķerru. Savukārt mazuļa mātei Madei mazuļa pārdrošība šķiet nesaprātīga, tādēļ tā rūpīgi Maksi sargā arī no pašiem darbiniekiem. – Gvanakas savvaļā apdzīvo Dienvidamerikas Andu augstkalnu pļavas, kur klimats ir ļoti skarbs, tādēļ arī pie mums zooloģiskajā dārzā ziemā šie aukstumizturīgie dzīvnieki pastaigājas pa aploku un demonstrē savu biezo, silto vilnu.

Lauku sētā jēri klāt

Februāra beigās gaidījām papildinājumu aitu ģimenē un sagaidījām. 24. februārī pirmie jēri ir klāt. Nu Lauku sētā īsti jestra rosība – sivēni jau krietni paaugušies, omulīgi rukšķ un astes griež gredzenos. Pundurkazlēni Roberts un Lotiņa, kad piekusuši spriņģot, iekārtojas pagulēt uz auna Bēbja muguras, kuru vēl rotā biezs un mīksts vilnas «pēlis».

Pasteidzies - klāt tropu mēneša pēdējā sestdiena un svētdiena

Apmeklētāji, kuri vēl nav paguvuši piedalīties Tropu mēneša pasākumā, aicinām vēl 28. februārī un 1. martā no 12:00 līdz 15:00 jauki pavadīt laiku:• saņemt Tropu mājā CEĻA LAPU un pildīt aizraujošus uzdevumus 6 pieturās Tropu mājā;• sarunāties ar zoodārza darbiniekiem un uzzināt kā klājas Nīlas krokodilam Kroksim, cik dažnedažādas ir vardes un kukaiņi, cik pārsteidzoši krāsaina un noslēpumaina ir Tropu meža pasaule;• ļauties sejas apgleznošanai;• piedalīties ekskursijā nakts dzīvnieku ekspozīcijā;• vērot dzīvnieku barošanu;• paglaudīt vai pat paturēt rokās kādu rāpuli vai iespaidīgu posmkāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu