Acāliju krāšņums LU Botāniskajā dārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas Universitātes (LU) Botāniskā dārza Augu mājās bagātīgi izplaukušas dažādu toņu laškrāsas, rozā, sarkanās, baltās un violetās acālijas.

Atkarībā no šķirnes tās zied no Ziemassvētkiem līdz pat Lieldienām. Pašlaik pilnā plaukumā ir vēlu ziedošās acālijas, kas šogad uzplaukušas neparasti bagāti.

Siltumnīcas acāliju šķirnes ir selekcionētas no Simsa rododendra (Rhododendron simsii Planch.), kas dabā ir sastopams Ķīnas piekrastes apgabalos. Pavisam Botāniskā dārza kolekcijā ir 124 acāliju šķirnes un hibrīdi. Daudzas šeit aug jau vismaz 50 gadus un ir izveidojušas lielus, kuplus, bagātīgi ziedošus krūmus, kam ziedu vainaga diametrs sasniedz pat metru. Botāniskajā dārzā acāliju kolekcijas izveide aizsākās 20. gadsimta 30. gados. Kopš 1957. gada, profesoram Rihardam Kondratovičam mērķtiecīgi turpinot šo darbu un veicot selekciju, izveidota Baltijā lielākā acāliju kolekcija. Acālijas būs apskatāmas Augu mājās līdz pat Lieldienu izskaņai.

LU Botāniskais dārzs atrodas Rīgā, Pārdaugavā, Kandavas ielā 2. No oktobra līdz aprīlim apmeklētājiem atvērts no plkst. 9.00 līdz 16.30. Ieejas maksa: skolēniem Ls 0,50, pensionāriem un studentiem Ls 1, pieaugušiem Ls 1,50. Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, Latvijas Universitātes studentiem un darbiniekiem, internātskolu audzēkņiem un I un II grupas invalīdiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu