Svītrainās dienas Rīgas zoodārzā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vai zebra ir balta vai melna? Bet lemura aste? Un kāda bija tava vasara? Vai tajā balto svītru bija vairāk nekā tumšo?

Savulaik vairākus gadus pašās augusta beigās Rīgas zooloģiskajā dārzā bija ierasts svinēt Zebru dienas. Bet ir taču vēl tik daudz citu melnbalti svītrainu dzīvnieku!

Lai viņi neapvainotos, sadarbībā ar AAS «Balta» zoodārzā pirmo reizi tiek rīkota «Melni baltā krāsu spēle».

Kāpēc zebras ir tik svītrainas?Kādiem nolūkiem lemurs izmanto savu kuplo un svītraino asti?Vai dzeloņcūka tiešām spēj šaut ar savām adatām?

Uz šiem un citiem jautājumiem katrs zoodārza apmeklētājs varēs rast atbildes sestdien un svētdien, 29. un 30. augustā, plkst. 12.00–15.00.

Pie kasēm varēs saņemt speciālas ceļa lapas, kurās būs jāatzīmē pareizās atbildes. Tās varēs uzzināt radošajās darbnīcās pie dzīvnieku mītnēm.

«Zebras darbnīcā» varēs atklāt melni balto svītru rakstu noslēpumus, «Dzeloņcūkas darbnīcā» uzzināt par dzeloņcūkas adatu dažādību, bet «Lemuru darbnīcā» iepazīt lemura gudrības astes daudzpusīgā izmantošanā.

Pie skatuvītes varēs darboties AAS «Balta» radošajā darbnīcā, kur pareizo atbilžu atradēji varēs saņemt arī pārsteiguma balvas.

Lāči joprojām bauda vasaru

Kaut laika apstākļi kļūst jau rudenīgāki, zoodārza leduslācis Romeo un brūnie Kadjakas lāči Ansis un Grieta ar sajūsmu nododas visnotaļ vasarīgiem priekiem, augusta sestdienās un svētdienās plkst. 12.45 mielojoties ar savdabīgu saldējumu — ledus plāksnē iesaldētām zivīm.

Garlaicīgi nav ne lāčiem, ne zoodārza apmeklētājiem.

Sākt šo atrakciju zoodārzam ieteica uzņēmuma «Ledus dizains» darbinieki, kuri arī sagatavo mielastam nepieciešamā «Lāču dižsaldējuma» piecpadsmitkilogramīgās «porcijas». Lāču darbošanās ar saldējumu būs vērojama arī 29. un 30. augustā.

http://rigazoo.lv/public/30191.html

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu