Ražas svētki Brīvdabas muzejā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 20. septembrī, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā no plkst. 10.00 līdz 17.00 pēcpusdienā notiks Ražas svētki.

Kā ik gadu — būs liels rudens tirgus, kur būs iespējams iegādāties teju visu, kas izaudzis Latvijas dārzos un laukos, druvās un aplokos. Dārzeņi, saknes, āboli, ogas, sēkliņas un medus produkti, maize, zivju, gaļas un piena izstrādājumi, augu eļļas, zāļu tējas. Turpat arī amatnieku darinājumi — lina izstrādājumi, klūgu pinumi, koka izstrādājumi, podnieka darinājumi un pašdarinātas rotas.

Tirgus apmeklējuma laikā Brīvdabas muzejs aicina arī uz recepšu apmaiņas stūrīti Kurzemes sētā, lai savstarpēji dalītos, mainītos receptēm, degustētu interesantus ēdienus — marinējumus, sālījumus, vārījumus, uzlējumus, kas darināti no rudens ražas veltēm. Katrai saimniecei ir kāda īpaša recepte saviem ziemas apcirkņiem, ko aicinām neturēt zem pūra. Gaidīsim saimnieces gan ar jau pagatavotiem ēdieniem (burciņās), gan recepšu lapiņām.

Rudens Ražas svētkos apmeklētājus priecēs folkloras kopa «Atštaukas» kopā ar Austru Pumpuri un «Saulgrieži», Bārbeles lauku kapela «Savējie», folkmūziķi «Austras bērni», bērnu vokālais ansamblis «Saulēniņi», pūtēju kvartets, Rīgas kokļu kluba koklētājas un leijerkastnieks.

Jautrākai omai lielie un mazie apmeklētāji varēs piedalīties sacensībās un pretendēt uz Ražas svētku medāli. Dancot gribētājus priecēs danči, kurus mācīs izdejot un izlēkāt folkloriste Zane Pērkone.

Visu pasākumu uzraudzīs Ražas sieva, kuras attēlu, izmantojot dabas veltes, bērni varēs atveidot radošajā darbnīcā Vidzemes sētā un kuras vēlību pieaugušie varēs izpelnīties ar rudens ražas dāvājumu, kas pēcāk pārvērtīsies «Rudens zupā», ar ko mieloties aicināti visi pasākuma apmeklētāji.

Ieejas biļete pieaugušajiem — Ls 2, pilna laika klātienes studentiem — Ls 1, skolēniem, LR pensionāriem un invalīdiem — Ls 0,50.

Ieeja bez maksas: 1. grupas invalīdiem, pirmsskolas vecuma bērniem, internātskolu audzēkņiem, ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas iestādēs esošiem, diviem pedagogiem, kas pavada skolēnu grupu, tūristu grupas pavadošajam grupas vadītājam, muzeju darbiniekiem un ICOM biedriem (uzrādot apliecību), žurnālistiem (uzrādot apliecības).

Visi laipni aicināti!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu