Plēsēju dienas plēsēju gadā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Rīgas zooloģiskajā dārzā sestdien un svētdien, 26., 27. septembrī no 12:00 -15:00 «Plēsēju dienas plēsēju gadā»

Vai pazīstat plēsējus? Un kādi dzīvo Latvijā? Un kāds Tavās mājās?

EAZA (Eiropas zoodārzu un akvāriju asociācija) 2009. gadu izsludinājusi par Plēsēju gadu ar mērķi pievērst uzmanību tieši Eiropā mītošajiem plēsējiem. Tādēļ arī Rīgas Zooloģiskais dārzs aicina iepazīt šos interesantos dzīvniekus un svinēt «Plēsēju dienas».

Vai plēsēji pārtiek tikai no gaļas? Kur dzīvo krēpjvilki? Cik augstu tīģeri spēj iezīmēt kokus savā teritorijā? Kas ir pēdminis, pirkstminis un nagminis?

Uz šiem un citiem jautājumiem katrs zoodārza apmeklētājs varēs rast atbildes sestdien un svētdien 26. un 27. septembrī 12:00-15:00.

«Krēpjvilku darbnīcā» varēs atklāt cik daudz un dažādi ir plēsēji.«Tīģeru darbnīcā» iepazīt plēsēju atstātās pēdas un smaržas. «Lāču darbnīcā» uzzināt par plēsēju daudzveidīgajām ēdienkartēm.

Apmeklētāji pēc izvēles jebkurā «plēsēju darbnīcā» varēs saņemt speciālas ceļa lapas, kurās būs jāatzīmē pareizās atbildes. Tās varēs uzzināt radošajās darbnīcās pie dzīvnieku mītnēm. Pareizo atbilžu atradēji varēs saņemt arī pārsteiguma balvas.

Šajās dienās pilnā sparā darbosies arī dzīvnieku barošanas demonstrācijas. Te apmeklētāji varēs:- vērot cik patiesībā veikli ir lempīga paskata pelikāni;- pārliecināties, ka ne vienmēr lielākā žirafe dabū visvairāk; - priecāties, cik daudz iemācījušies publikas neviltotu slavu ieguvušie roņi – Puika un Eze.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu