Rīgas zoodārzs gaida viesus ar uzvārdu Mākoņžurka

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Interesanti, kur šajā nedēļas nogalē varētu doties cilvēks ar uzvārdu Mākoņžurka un saņemt atlaidi ieejas biļetei:

- uz Mākoņkalnu?- uz žurku midzeni?- Pareizi! Uz zoodārzu! Visiem apmeklētājiem ar dzīvnieku uzvārdiem 10. un 11. oktobrī zoodārza apmeklējums par puscenu, turklāt papildu iespēja — tropu mājā apskatīt jaunāko ekspozīcijas iemītnieku Filipīnu mākoņžurku!

Rīgas zoodārzā apskatāmas mākoņžurkas

Šķiet, tropu mājas naktsdzīvnieku ekspozīcija ir visintriģējošākā visā zoodārzā. Tur mītošo dzīvnieku nosaukumi vien ko vērti — kinkažu, naktspērtiķi jeb durukuli, galago, degu, zemes kuskusi… Nu noslēpumainākajiem zoodārza iemītniekiem piepulcējušās arī Filipīnas mākoņžurkas. Šie, vieni no pasaules lielākajiem (svars līdz pat 2 kg) peļveidīgajiem grauzējiem zooloģiskajā dārzā ieradās jau pagājušā gada oktobrī no Jihlavas zoodārza Čehijā.

Līdz šim dzīvnieki vēl nebija aplūkojami, jo mākoņžurkām vajadzēja pierast un adaptēties jaunos apstākļos. Nu mākoņžurku pārītim Šeherezādei un Šamilam pienācis laiks izrādīties visā savā krāšņumā tropu mājas naktsdzīvnieku ekspozīcijā. Mākoņžurkas ir ļoti skaisti un interesanti grauzēji. Mīkstā, gaišā un garā vilna kopā ar tumšo pavilnu veido dūmakainus kažoka toņus, un dzīvnieks tik tiešām atgādina divkrāsainu gubu mākonīti, savukārt izteikti garo ūsu dēļ to var apskaust jebkurš ūsu īpašnieks. Savvaļā mākoņžurkas mīt Filipīnu tropu mežos un krūmājos, ir izteikti krēslas un nakts dzīvnieki. Garie pirksti ar paplatinātiem galiem un asiem nagiem tām ļauj lieliski kāpelēt pa koku zariem. Mākoņžurkas ierakstītas Pasaules Sarkanajā grāmatā («IUCN Red List»).

Atgādinām, ka šo sestdien un svētdien zoodārzā norit Dzīvnieku dienas!

10. un 11. oktobrī visiem apmeklētājiem, kuru vārdā vai uzvārdā dzīvnieku nosaukums ir pierādāms ar līdzpaņemto personas apliecinošo dokumentu, ieejas biļešu cenai 50% atlaide. Ja dzīvnieku nosaukumus ir gan vārdā, gan uzvārdā, ieeja zoodārzā bez maksas. Un tas viss notiek ne tikai Rīgā, bet arī zooloģiskā dārza filiālē «Cīruļi» (Liepājas šosejas 154. km).

Šogad Dzīvnieku dienās Rīgā kopā ar apmeklētājiem no plkst. 12.00 līdz 15.00 turpināsim izzināt vilku, lāču un tīģeru dzīves noslēpumus, ko jau aizsākām Plēsēju dienās. Apmeklētāji pēc izvēles jebkurā «plēsēju darbnīcā» varēs saņemt speciālas ceļa lapas, kurās būs jāatzīmē pareizās atbildes. Tās varēs uzzināt radošajās darbnīcās pie dzīvnieku mītnēm. Pareizo atbilžu atradēji saņems iespēju nākamajā zoodārza apmeklējuma reizē iegādāties piecas biļetes ar 50% atlaidi.

Tomēr vislabākā dāvana Rīgas Zooloģiskā dārza 97. dzimšanas dienā izdevusies Bolīvijas naktspērtiķu saimei — 25. septembrī pasaulē pieteicās jauks un ņiprs pērtiķbērns. Mazuļa audzināšanā aktīvi piedalās arī ģimenes tēvs Noruss, kurš tagad sācis uz savas muguras pārnēsāt bērnu. Dienvidamerikā mītošajiem pērtiķiem tā ierasts…

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu