Visvairāk zoodārzu apmeklē Baloži, Gulbji un Vilki

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā jau daudzus gadus, arī šogad, svinot savu 97. dzimšanas dienu (kas būs 14. oktobrī), Rīgas Zooloģiskais dārzs īpaši aicināja ciemos apmeklētājus, kuru vārds vai uzvārds saistīts ar kāda dzīvnieka nosaukumu. Visiem Zaķiem, Kurmjiem, Kuročkiniem, Karpoviem un citiem īpašajiem zoodārza viesiem, kuri visa mūža garumā aktīvi popularizējuši dzīvnieku pasaules daudzveidību, biļetes nedēļas nogalē pienācās par puscenu.

Sestdien zoodārza kasēs Rīgā un filiālē «Cīruļi» savus dokumentus uzrādīja 411 «dzīvniecisko» vārdu un uzvārdu nēsātāji, pārstāvot 21 zīdītājdzīvnieku, 36 putnu, sešu kukaiņu un sešu zivju sugas. Ieradušās bija arī Slieku un Kurkulīšu ģimenes.

Pirms izšķirošās neklātienes cīņas svētdien vadībā izvirzījušies: Brieži un Lielbrieži (kopā 24), Zaķi, Zaicevi un Zeltzaķi (23), Strazdiņi, Drozdi un Drozdovi (22), Vilki, Vilciņi, Volkovi un Mežavilki (19).

Ar savu klātbūtni zoodārzu pagodināja arī Alnis Lielbriedis, Mārīte Briede, Mārīte Lūse un vēl daži «dubultzvēri», kuriem likumsakarīgi ieeja «Dzīvnieku pasaules pārstāvniecībā Rīgā» bija bez maksas.

Pērn visaktīvākie Rīgas zoodārza apmeklētāji bija Baloži (Golubevi u. c.), Gulbji (Ļebedevi u. c.), Vilki (Volkovi u. c.) un Lāči (Medvedevi u. c.). Kā redzams, «līderi» ievērojami mainījušies.

Mielasts un svinību zvaigznes

Kā jau svinībās pieklājas, neizpalika arī bez svētku mielasta. Leduslāči, Kadjakas lāči un pelēkie roņi par godu aizgājušajai vasarai, ar «Ledus dizaina» gādību baudīja īpašo saldējumu (ar zivju garšu) — ledus gabalā iesaldētas skumbrijas. Šis našķis dzīvnieku acīs nezaudē «aktualitāti» arī rudenī…

Savukārt svinību «zvaigžņu» statusā lieliski jutās 25. septembrī dzimušais naktspērtiķu mazulītis un tropu mājas ekspozīcijā ievietoto Filipīnu mākoņžurku pāris Šamils un Šeherezade.

Atgādinām, ka no nākamās nedēļas mainīsies zoodārza darba laiks — darba dienās kases būs atvērtas līdz plkst. 16.00, brīvdienās — līdz 17.00.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu