Kā neiekrist cilvēku tirdzniecības slazdā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

NVO patvērums «Drošā māja» vērš sabiedrības uzmanību uz nopietno situāciju cilvēku tirdzniecības jomā.

Ņemot vērā sarežģīto ekonomisko situāciju Latvijā, tās ietekmē pēdējā pusgada laikā trīskārtīgi pieaudzis upuru skaits, kuri cietuši no tādas cilvēktirdzniecības formas kā fiktīvās laulības. Īpaši daudz šādu laulību tiek slēgtas ar trešo valstu pilsoņiem, kuru mērķis ir iegūt pastāvīgās uzturēšanās atļauju Eiropas Savienībā. Šāda imigrācijas legalizācija ir cieši saistīta ar starptautiskiem noziedzības tīkliem, kuros tiek apgrozīti ievērojami finanšu līdzekļi. Valstis, kurās visbiežāk tiek slēgtas fiktīvās laulības, ir Īrija un Kipra.

Pēc Īrijas Tieslietu ministrijas pērn apkopotajiem datiem, tiek pieļauts, ka 4600 trešo pasaules valstu pilsoņu ir precējušies ar citas Eiropas Savienības dalībvalsts pilsoni; 10% gadījumu šādas laulības noslēguši tieši Latvijas pilsoņi, no kuriem puse stājusies aprēķina laulībās ar Pakistānas, Indijas un Bangladešas pilsoņiem. Jau gada sākumā Eiropas Savienības padomes sēdē Īrijas tieslietu ministrs norādījis, ka šāda «nenormāla statistika nevar tikt uzskatīta par nejaušību».

Kontaktinformācija personām, kuras cietušas no cilvēktirdzniecības vai tām vajadzīga palīdzība, kā arī personas, kurām ir jebkāda informācija, kas var palīdzēt novērst šādus gadījumus:

nordic-digra.org

• Ārlietu ministrijas Konsulārais departaments (diennakts tālruņa numurs ekstremālām situācijām +371 29287398, bezmaksas informatīvais tālrunis ceļotājiem 80005905).

• Uzziņu dienests 1188. Piezvanot uz šo numuru, jūs tiksiet savienoti ar attiecīgo iestādi vai organizāciju.

http://www.patverums-dm.lv/new.php?lang=lv&id=1&n_id=28

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu