Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

No 29. novembra līdz 10. janvārim Doma laukumā norisināsies ikgadējais Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš, kura laikā ikviens tiek aicināts apmeklēt tirdziņu un baudīt svētku sajūtu, portālu «Apollo» informēja Georgs Rubenis, SIA «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» direktors.

Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš Doma laukumā šogad norisināsies jau devīto reizi. Tā teritorijā atradīsies 20 guļbūves tirdzniecības namiņi un būs ap 80 tirgotāju.

Ziemassvētku tirdziņa laikā netiks aizmirsts par tiem, kuriem klājas grūtāk nekā mums. Tāpēc visi tirdziņa tirgotāji atsaukušies aicinājumam un ziedos 5% no ieņēmumiem Latvijas Bērnu fonda labdarības projektam. Tirdziņa teritorijā darbosies arī «Dzīvesprieka» namiņš, kurā apmeklētāji varēs iegādāties Dienas aprūpes centru dalībnieku veidotus rotājumus. Visi ienākumi no šā namiņa tirdzniecības arī tiks ziedoti labdarībai.

«Ziemassvētku laikā vēlamies radīt Rīgas iedzīvotājiem un pilsētas viesiem skaistu svētku sajūtu. Tāpēc šogad padomāts ne tikai par īpašu svētku noformējumu, bet arī par dažādām aktivitātēm. Piemēram, nedēļas nogalēs uz skatuves uzstāsies kori un Latvijā plaši atpazīstami mākslinieki un mūziķu apvienības.

Šis gads Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņam ir sevišķi nozīmīgs. Gatavojamies nākamā gada dubultajam jubilejas pasākumam — Doma laukuma Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa 10 gadu jubilejai un 500 gadu jubilejai, kopš Rīga minēta kā pirmā pilsēta pasaulē, kur tika iedegta Ziemassvētku egle,» stāsta Andris Kreislers, SIA «Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš» valdes priekšsēdētājs.

Laipni aicinām svētdien, 29. novembrī, plkst. 17.00 pagodināt ar savu klātbūtni Rīgas domes Kultūras departamenta Rīgas pilsētas centrālās egles iedegšanas pasākumu, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa atklāšanu un kora «Kamēr…» koncertu Māra Sirmā vadībā!

www.vzt.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu