Ticīgie gatavojas «Cerības» festivālam

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

21. februārī notika Cerības festivāla sagatavošanas darbu atklāšana, kas kopīgā dievkalpojumā pulcēja ap 2000 kristiešu no dažādām Latvijas konfesijām. Cerības festivālu rīko Latvijas luterāņu, baptistu, vasarsvētku, metodistu un citas baznīcas sadarbībā ar Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju, un tā centrālie pasākumi notiks šogad no 5. līdz 7. novembrim Rīgā.

Svinīgais Cerības festivāla sagatavošanās darbu atklāšanas dievkalpojums notika vakar, 21. februārī kristīgajā centrā «Labā Vēsts». Tajā piedalījās aptuveni 2000 draudžu locekļi no dažādām konfesijām Latvijā. Festivāla rīkotājus vēstulē sveica Rīgas mērs Nils Ušakovs, pateicoties baznīcām par garīgo un morālo vērtību uzturēšanu sabiedrībā šajā laikā. «Jūs apvienojat spēkus, lai kopīgi rīkotu Cerības festivālu - mēs esam priecīgi, ka festivāls notiks tieši Rīgā. Mēs viesmīlīgi uzņemsim visus, kas ieradīsies uz šo festivālu no dažādām Latvijas malām un kaimiņu valstīm».

Atklāšanas pasākumā uzrunas sacīja Latvijas Evaņģēliski Luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, festivāla rīcības komitejas vadītājs, Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Latvijas Evaņģēliskās alianses prezidents Vadims Kovaļevs, Billija Grehema Evaņģēliskās asociācijas viceprezidents Toms Filips (Tom Phillips), Billija Grehema Evaņģēliskās asociācijas Austrumeiropas un Cerības festivāla direktors Viktors Hamms (Viktor Hamm).

Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags pasākumā aicināja draudzes izmantot Cerības festivāla sniegto iespēju draudžu misijas darbam. «Mēs ļoti labi pazīstam Kristus teiktos vārdus saviem sekotājiem – ejiet un dariet par mācekļiem visas tautas (Mateja ev. 28:19). Diemžēl bieži šī ir viena no lietām, kurās mēs Jēzu neņemam nopietni. Cerības festivāls dod konkrētību mūsu misijas plāniem, labu iespēju un iemeslu sarosīties šodien un tagad.»

Lai sarīkotu Cerības festivālu, šogad savus spēkus apvienos vairāk kā 500 luteriskās, baptistu, vasarsvētku, metodistu un citas draudzes, sadarbojoties ar pieredzes bagāto Billija Grehema Evaņģēlisko asociāciju no ASV. Kopā ar visām sanāksmēm, semināriem un organizēšanas darbiem Cerības festivāls solās kļūt par vērienīgāko kristīgo pasākumu Latvijas vēsturē. Uz katru no festivāla vakariem ir sagaidāmi ap 10 000 cilvēku. Festivāla programmā iekļautas dažādu slavenu Latvijas un citu valstu mūziķu uzstāšanās. Viens no galvenajiem mūziķiem, kas uzstāsies pasākuma gaitā, ir dziedātājs no Amerikas, Grammy un Dove balvu ieguvējs, Maikls W. Smits (Michael W. Smith). Paredzēts, ka festivāla kopkorī dziedās ap 800 koristu. Ieeja uz visiem festivāla pasākumiem ir bezmaksas.

Dievkalpojumā svētdien klātesošos uzrunāja Latvijas Baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, aicinot draudzes nest sabiedrībā vēsti par cerību, kas paceļas pāri mainīgajiem šī brīža apstākļiem. «Kam ir vajadzīga cerība, kas ir balstīta labos apstākļos? Cerība ir vajadzīga tieši tad, kad apstākļi ir slikti. Tādu cerību var dot tikai Dievs». Bīskaps Pēteris Sproģis atzina: «Kaut arī šis iespējams būs Latvijā vēl nepieredzēts pasākums, mūsu mērķis nav sasniegt Latvijas Ginesa rekordu. Mūsu mērķis ir pulcināt pēc iespējas vairāk cilvēku tādēļ, ka aiz katra no šiem cilvēkiem stāv viņa dzīvesstāsts, viņa vajadzība pēc cerības un mūžīgās dzīvības».

Interesi par festivāla organizēšanu ir izrādījuši garīdznieki no dažādiem Latvijas rajoniem. Festivāls nav paredzēts tikai rīdziniekiem, tādēļ uz katru no festivāla vakariem cilvēkus no dažādām Latvijas vietām uz Rīgu pārvadās 100 autobusi. Arī Latvijas reģionos tiks rīkoti izglītojoši dažādi semināri un apmācības, motivējot draudzes misijas darbam.

Festivāla programma vienlaicīgi tiks tulkota zīmju, krievu un lietuviešu valodās, ir plānots, ka festivāla dienās uz Rīgu kursēs vismaz 30 autobusi no Lietuvas. Uz festivāla sagatavošanās darbu atklāšanas dievkalpojumu bija atbraukuši vairāk kā 60 cilvēki no Lietuvas, to vidū arī Aidas Krikštoponis no Šauļiem: «Esam pateicīgi, ka mūs atceraties un uzaicinājāt uz šo Cerības festivāla sagatavošanās darbu Svētku dievkalpojumu! Mēs esam ļoti priecīgi būt šeit no mēs gribam aktīvi piedalīties Cerības festivālā.»

2010. gadā, 5. - 7. novembrim Arēnā «Rīga» notiekošā Cerības festivāla mērķis ir līdzdalīt visiem Latvijas iedzīvotājiem – neatkarīgi no vecuma, tautības, sociālā statusa, ticības vai politiskās pārliecības – uz vēsturiska kristīgo vērtību pamata balstītu vēsti par cerību.

Svinīgajā atklāšanas dievkalpojumā tika iedarbināts simbolisks pulkstenis, kas skaita laiku līdz festivāla centrālajiem pasākumiem novembrī – tā ieslēgšanas brīdī līdz festivālam bija atlikušas 256 dienas, 23 stundas un 17 minūtes.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu