Itālijā izstādīs Galileja vidējo pirkstu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: imss.fi.it

Slavenā itāliešu zinātnieka Galileo Galileja labās rokas vidējais pirksts būs viens no eksponātiem izstādē «Galilejs: Visuma attēli no antīkajiem laikiem līdz teleskopam», kas tiks atklāta martā Florencē, ziņo «The Daily Telegraph».

Eksponāts ir iestiprināts marmora pamatnē un tiks izstādīts zem kristāla kupola. Neskaitot Galileja vidējo pirkstu, par godu četrsimtgadei kopš viņa pirmās debesu juma izpētes, tiks izstādīti vairāk nekā 250 eksponāti.

Izžuvušais pirksts ir vienīgā Galileja ķermeņa daļa, kas saglabājusies līdz mūsdienām. 1737. gadā tas tika izcelts no neiesvētītās kapavietas, lai tiktu pārvietots uz Florences katedrāles mauzoleju.

Šā gada februārī tika paziņots, ka Galileja kapavieta jāatver — uz to pastāv gan britu, gan itāliešu zinātnieki, kas vēlas veikt pīšļu DNS analīzi, lai pārliecinātos par savas teorijas pareizību, proti, zinātnieki vēlas apstiprinājumu pieņēmumam, ka Galilejs cieta no iedzimtas redzes slimības.

Zinātnieki pieņem, ka tieši šis fakts izskaidros to, ka Galilejs 1610. gadā, teleskopā novērojot Saturnu, nespēja saskatīt šīs planētas gredzenus, pieņemot tos par neskaidriem plankumiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu