Jelgavā top īstu smilšu bārs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jelgavā, Uzvaras parkā notiek aktīva rosība. 600 tonnas smiltis sablietētas formās un gaida ierodamies tēlniekus, bet mākslinieku Agneses Rudzītes – Kirillovas un Anatolija Kirillova veidotais smilšu bārs jau ieguvis redzamas aprises. Kā jaunums šogad festivāla ietvaros ir šamota skulptūru plenērs, kura dalībnieki ir atzīti keramiķi. Tas viss, lai jau 15.-16. jūnijā priecētu apmeklētājus 7. Starptautiskajā smilšu skulptūru festivālā.

Agnese un Anatolijs smilšu bāru veido divpusēju – vienā pusē varēs malkot atspirdzinošus dzērienus, bet otru pusi izmantot kā īpašu fotoskulptūru.

Atspirdzinājumus smilšu bārā varēs baudīt jau no 11. jūnija, jo Skulptūru parks būs atvērts, ļaujot apmeklētājiem klātienē vērot smilšu skulptūru tapšanas procesu.

Jaunumu – keramikas (šamota) ugunsskulptūras – veido Ilze Emse – Grīnberga, kura keramikā atveidojusi «Čiekuru», Aleksandrs Djačenko «Veiksmi», bet starptautiski atzītais keramiķis Pēteris Martinsons «Sapņu vārnu patvērumu». Māksliniekiem palīdz arī keramiķe Mārīte Djačenko. Šīs nedēļas sākumā tika uzbūvētas īpašas krāsnis, uz kurām top aptuveni divus metrus augstie mākslas darbi. Kopumā tiem tiks izlietoti 700 kilogrami «Keramikas LV» šamota. Pēc darbu izveidošanas, 15. Jūnijā, tās apdedzinās 1100 grādu temperatūrā, lai jau plkst. 24.00 parka apmeklētāji varētu vērot kā šīs skulptūras tumsā kvēlo.

Satiksimies Jelgavā, Zelta laikmetā!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu