Klajā laista apjomīgā «Eiropas literatūras vēsture»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sagaidot Eiropas dienu, «Jāņa Rozes apgāds» piedāvā lielisku uzziņu materiālu visiem, kas interesējas par kultūras un jo īpaši literatūras vēsturi. Tikko nākusi klajā apjomīgā «Eiropas literatūras vēsture» – līdz šim vērienīgākā Eiropas literatūras hrestomātija, kāda jebkad iznākusi latviešu valodā. Pie hrestomātijas izveides strādājis iespaidīgs autoru kolektīvs – teju 200 literatūrzinātnieki, universitāšu mācībspēki un rakstnieki no visām Eiropas valstīm. Grāmatas oriģinālizdevums franču valodā iznācis prestižajā beļģu izdevniecībā De Boek.

«Eiropas literatūras vēsturē» ir apkopotas esejas par literatūras attīstību, sākot no Senās Grieķijas līdz pat mūsdienām. Hrestomātija ataino daudzpusīgu priekšstatu par literatūras strāvojumu, žanru un tendenču attīstību cauri gadsimtiem. Grāmatā apkopota informācija par katra laikposma ievērojamākajiem autoriem, ilustrējot viņu daiļradi ar īsiem izvilkumiem no spilgta dzejas, prozas vai dramaturģijas daiļdarba. Daudzi grāmatā ietvertie citāti latviešu valodā lasāmi pirmo reizi. Eiropas literatūra pēc Otrā Pasaules kara aplūkota pa valstīm, izraugoties no katras tautas pa vienam izcilam autoram. Latviju grāmatā pārstāv šīmēneša jubilārs Imants Ziedonis.

Grāmatas struktūra ļauj iepazīties ar Eiropas literatūras vēsturi sistemātiskā un strukturētā veidā. «Eiropas literatūras vēsture» paver lasītājam plašu literatūras panorāmu, neaizmirstot nevienu Eiropas valsti vai zemi un nevienu nozīmīgu literatūras parādību.

Hrestomātija būs neatsverams palīgs humanitāro specialitāšu studentiem un pasniedzējiem, kā arī jebkuram lasītājam, kam rūp sava redzeslauka paplašināšana. Grāmata ir lieliska dāvana skolu un augstskolu absolventiem.

  • No franču valodas tulkojuši: Vineta Berga, Dens Dimiņš, Inese Egle, Valērija Lasovska, Astra Skrābane, Inta Šmite, Aivars Vaivods
  • Māksliniece Anda Austriņa

Cet ouvrage, publié dans le cadre du Programme d´aide à la publication, a bénéficié du soutien de l´Ambassade de France en Lettonie et de l´Institut français

Grāmata izdota ar Francijas vēstniecības Latvijā un Francijas institūta finansiālu atbalstu Atbalsta programmas grāmatu izdošanai ietvaros

Grāmata izdota ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu