Kamieļu meitiņai Tabitai aprit viens gads

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: "Rakši"

Rīt, 10. augustā Amatas novada kamieļu audzētavā «Rakši», dzimusī divkupru kamieļu meitiņa Tabita svinēs savu dzimšanas dienu. Ir aizritējis gads kopš mazā kamielēna piedzimšanas, kas pirmo reizi Latvijā notika privātā saimniecībā.

Tabita piedzima 2009.gada 10.augustā, kamieļpārim Fatimai un Sahibam. Abi vecāki - Fatima un Sahibs, «Rakšos» dzīvo kopš 2008.gada marta. Tabitas dzemdības noritēja raiti un kamieļu meitiņa dzimšanas brīdī bija 30 kg smaga un 1,20 m gara. Šobrīd Tabitas svars ir sasniedzis jau 175 kg un viņa ir 1,5 m gara.Mazai kamieļu meitiņai vārdu deva viņas krusttēvs - «Radio Skonto» programmu direktors Valdis Melderis, kurs aizvadītajā vasarā «Rakšos» uz laiku kļuva par saimniecības darbinieku un kamieļu apkopes speciālistu.

Neskatoties uz to, ka kamieļi bez mammas piena var iztikt sākot no četru mēnešu vecuma, pārtiekot no zāles un citas papildbarības, gadu vecā Tabita joprojām priekšroku dod mammas Fatimas veselīgajam kamieļpienam. Daba ir radījusi kamieļu pienu tā, lai tas ļautu kamieļu mazuļiem uzaugt vienās no dzīvībai visnedraudzīgākajām vidēm pasaulē - tuksnešos un stepēs.

Iespējams, ka pateicoties tā veselīgajam sastāvam, kamieļu meitiņa Tabita bez problēmām aizvadīja šī gada auksto ziemu, kad gaisa temperatūra sasniedza gandrīz mīnus 30 grādus pēc Celsija.Māte Fatima šobrīd ir 11 gadus veca, tēvs Sahibs piecus gadus un mazā Tabita - gadu. Kamieļi var nodzīvot līdz pat 50 gadu vecumam un mātītēm mazuļi dzimst ik pēc diviem gadiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu