Karostas cietums esot viena no spoku visvairāk apsēstajām vietām pasaulē

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/EPA

Starptautisko Spoku mednieku («Ghost Hunters International») komanda pēc izmeklēšanas Karostas cietumā Liepājā nonākusi pie secinājuma, ka tā ir viena no spoku visvairāk apsēstajām vietām pasaulē, portālu «Apollo» informēja cietuma pārstāve Monta Krafte.

Pagājis tieši mēnesis, kopš izmeklēšanu cietumā pabeidza Starptautisko Spoku mednieku komanda, kas Karostas cietumā veidoja raidījumu ASV TV zinātniskās fantastikas kanālam «Sci Fi».

šeit

Izmeklēšana Karostas cietumā ilga nedēļu februāra sākumā. Gan izmeklēšanas gaita, gan tās rezultāti atspoguļoti raidījumā. Paranormālo parādību mednieki centās nonākt personīgā saskarē ar spokiem, kas mīt Karostas cietumā. Viņi aicināja tos uz kontaktu, uzdeva jautājumus un saņēma arī atbildes. Tajā pašā laikā tika veikta speciāla zinātniskā izmeklēšana, izmantojot īpaši jūtīgas ierīces skaņas, kustību, temperatūras un elektromagnētiskā lauka svārstību uztveršanai.

Kā raidījumā atzīst spoku mednieki, Karostas cietums ir ļoti «dzīva» vieta. Pat vēl vairāk — Karostas cietums paranormālo parādību ziņā, iespējams, ir viena no visaktīvākajām vietām, kur spoku mednieki jebkad ir bijuši. Spoku mendnieku komandai izdevās ne tikai nonākt personīgā saskarē ar spoku — to dzirdēt, sajust, redzēt —, bet arī konstatēt neparasto parādību klātesamību ar uztvērējiem, norāda Krafte.

Lai arī līdz šim gandrīz katrs cietuma darbinieks ar spoku kaut kādā veidā bija saskāries, tūristiem par to stāstīts tikai retumis. Tagad, atzīmē Krafte, balstoties uz spoku mednieku izmeklēšanā iegūtajiem pārliecinošajiem pierādījumiem, paredzams, ka nākotnē apmeklētāju interese par paranormālajām parādībām cietumā varētu ievērojami palielināties. Tāpēc Karostas cietuma radošais kolektīvs gatavo jaunu piedāvājumu — «Pa spoku mednieku pēdām».

Zinot, ka «Sci Fi» televīzijas auditorija Amerikā vien pārsniedz trīs miljonus skatītāju, paredzams, ka ASV tūristu skaits Liepājā pieaugs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu