Krokodilienei Kroksei būs jaunas mājas ārzemēs

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas zoodārzā mītošā Plakanciema slavenākā krokodiliene Krokse nebūs tomēr jāiemidzina — viņa divu mēnešu laikā pārcelsies uz jaunām mājām ārpus Latvijas, otrdien raksta «Neatkarīgā».

Piedāvājumi par Krokses izmitināšanu pienākuši no vairākām valstīm — Vācijas, ASV un Krievijas. Pagaidām zoodārza vadība lemj, kurp krokodilieni sūtīt.

«Jaunu māju Kroksei meklējam jau gadu, un laimīgā kārtā pašlaik ir daudz piedāvājumu. Pirmais piedāvājums bija no ASV, bet ir vairāki šķēršļi, kuru dēļ krokodilu nevarējām turp nogādāt. Pirmkārt, mums jāsedz transporta izdevumi, un aizvest Kroksi uz Ameriku ir padārgi. Otrkārt, lai ievestu krokodilu ASV, ilgi jāgaida atļauja,» klāsta zoodārza pārstāve Laura Līdaka.

Labā ziņa ir tā, ka transporta izdevumus pieteicies segt kāds labvēlis, tāpēc zoodārzam rokas ir brīvākas un Kroksei varēs atrast mājvietu ar vislabākajiem apstākļiem.

Krokse kļuva slavena kā pirmais Latvijas dabā notvertais krokodils. 2008. gada 20. jūlijā glābšanas dienesta darbinieki viņu noķēra Olaines pagasta Plakanciemā, kur viņa bija izbēgusi no kādas privātmājas stikla terārija. Nīlas krokodili ir plēsīgi, tāpēc zoodārzos tos uzņem reti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu