Šodien sapulce pie Ķīnas vēstniecības

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šodien, 10. martā, plkst. 18.00 pie Ķīnas Tautas Republikas vēstniecības Rīgā, Ganību dambī 5, biedrība «Latvija Tibetai» organizē sapulci.

Šogad 10. martā aprit 50 gadi, kopš Tibetas tauta sacēlās pret Ķīnas lielvaras okupāciju, kad dažu dienu laikā tika nogalināti ap 86 000 tibetiešu, portālu «Apollo» informēja Jānis M. Skuja, biedrības «Latvija Tibetai» valdes loceklis. Aicināti ierasties ar svecītēm un Tibetas karogiem.

Pēc sapulces, plkst. 20.00, visi tiek gaidīti Latvijas Ārstu biedrības telpās Skolas ielā 3, kur notiks filmas «Leaving Fear Behind» pirmizrāde Latvijā (ieeja bez maksas, vietu skaits ierobežots, nepieciešamības gadījumā papildseanss). «Atstāt bailes aiz muguras» (tibetiešu valodā — jigdrel) ir varonīga filma, ko Tibetā uzņēmuši paši tibetieši, kuru vēlme bija tikt sadzirdētiem Pekinas olimpiskajās spēlēs. Kad Ķīna kā olimpiādes rīkotāja bija pasaules uzmanības centrā, tibetieši gribēja nest pasaulei ziņu par savām bēdām un ciešanām, ko rada ķīniešu valdība. Materiāli tika nelegāli izvesti no Ķīnas visnotaļ neparastos apstākļos. Filmas veidotājus apcietināja drīz pēc tam, kad filma nonāca ārzemēs, un viņi joprojām ir apcietinājumā.

Kaut politiskā un ekonomiskā situācija mūsu valstī patlaban rada papildu rūpes cilvēkiem, tomēr aicinām katru kaut mirkli padomāt par tiem, kam klājas daudzkārt grūtāk.

Biedrība «Latvija Tibetai» turpina rīkoties, lai neļautu nodot aizmirstībai Ķīnas komunistiskās varas pāridarījumu Tibetas tautai un tās kultūrai, lai apliecinātu, ka nav un nebūs vienaldzīgo arī mūsu sabiedrībā.

http://www.tibetnetwork.org/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu