Uzada 1500 džemperīšus vistām

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/I.Kundziņa

Lielbritānijā kāda sieviete savākusi 1500 adītus džemperīšus apspalvojumu zaudējušām vistām.

29 gadus vecā Džo Īglena, kas vada Mazo vistiņu glābšanas centru Norvičā, izglāba un deva pajumti 5750 vistām, kas tika audzētas industriālās lopkopības uzņēmumā un turētas «necilvēcīgos» apstākļos.

Daudzi putni zaudēja apspalvojumu, tāpēc sieviete vērsās pie vietējiem iedzīvotājiem, jautājot, vai kāds nevēlas uzadīt džemperus daudz cietušajām vistām.

Džo, skolotāja palīdze un divu bērnu māte, sāka glābt nežēlīgos apstākļos turētas vistas pēc vietējās fermas apmeklējuma, vēsta britu laikraksts «Daily Telegraph».

«Dažas industriālās lopkopības fermas tur līdz pat 10 000 viena vecuma vistu. Taču, kad putni pārstāj dēt olas vai dara to pārāk lēni, tie tiek nosūtīti uz kautuvi - nevis, lai izmantotu to gaļu, bet vienkārši likvidēšanai,» stāstīja Džo. «Mēs zinām, ka pēc šādu saimniecību atstāšanas tās atsāk dēt labas olas. Tās kļūst kārnas un zaudē apspalvojumu stresa un karstuma dēļ. Apmēram 60% no izdzīvojušām vistām ir bez apspalvojuma.«

«Mūsu mājaslapā ir vienkāršas un saprotamas piegrieztnes. Pēdējos divos mēnešos mēs jau esam savākuši 1500 džemperus,» atzina sieviete.

Džo Īglena kopā ar citu brīvprātīgo Deividu Doju atvēra Mazo vistiņu glābšanas centru, pateicoties kādam vietējam fermerim, kas nodeva viņu rīcībā savu zemi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu