Brīvdabas muzejā notiks «Tupeņu godi»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 11. oktobrī no pulksten 12. līdz 16. Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā notiks Tupeņu godi, kur godināsim mums visiem tik labi pazīstamo kartupeli un dārza milzi – ķirbi.

Kurzemes sētā notiks ķirbju izstāde. Pagalmā bērniem būs iespēja izpaust savu izdomu, veidojot «kartupeļu vīriņus», kā arī līdzdarboties kartupeļu zīmogu darbnīcā. Turpat rotaļās ies un dziedās folkloras kopa «DIMZĒNS» un senās spēles ierādīs muzeja kokamatnieks un spēļu meistars Aldonis Baldiņš.

Vidzemes sētā apmeklētāji varēs «izlocīt kājas» veiklības sacensībās un spēlēt kartupeļu spēles tautas mūzikas pavadībā.

Saiešanas namā būs apskatāma Valsts Priekuļu laukaugu selekcijas institūta kartupeļu izstāde. Speciālisti sniegs padomus kartupeļu audzēšanā un lietošanā. Saimnieces un saimnieki varēs uzzināt kartupeļu ēdienu receptes no senām pavārgrāmatām.

Priedes krogs piedāvās kartupeļu un ķirbju ēdienus, kartupeļu pankūkas ceps lielajā pannā manteļskurstenī. Krogus malā apmeklētāji varēs iegādāties kartupeļus, saknes un dārzeņus no Latvijas zemnieku saimniecībām, kā arī cept kartupeļus ugunskura pelnos.

Ieejas maksa muzejā: LVL 1; studentiem LVL 0,75; skolēniem, pensionāriem LVL 0,50;Ieeja bez maksas: pirmsskolas vecuma bērniem, personām ar invaliditāti

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu