Reina kļuvusi īsāka par deviņdesmit kilometriem

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: dzdirect.com

Ķīles universitātes zinātnieks – biologs Bruno Kremers (Bruno Kremer) noskaidrojis, ka Reinas garums ir par deviņdesmit kilometriem mazāks nekā minēts mūsdienu oficiālajos informācijas avotos un sastāda 1230, nevis 1320 kilometrus, vēsta «RP-Online».

Kopā ar kolēģiem, viņš no jauna aprēķinājis Reinas garumu no tās sākuma līdz iztecei un nācis pie secinājuma, ka upes garums ir 1233 kilometri. Pēc pētnieka teiktā, XX gadsimta pirmajā pusē Reinas garums tika aptuveni norādīts kā 1230 kilometri, un tikai pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados tas pārvērties 1320 kilometros. Kā atzīmēja Kremers, visticamāk, ka tas noticis drukas kļūdas dēļ.

Tā kā turpmāk dati tika automātiski kopēti, tad šī kļūda tika nostiprināta gan dažādos dokumentos, gan literatūrā. Koblenzas federālā hidroloģiskā dienesta pārstāvji jau paziņoja, ka mēģinās panākt jaunu datu par upes garuma mērījumiem pārbaudi un, ja tas būs nepieciešams, izdarīt oficiālus labojumus.

Nīderlandes ūdens transporta ministrija, no savas puses, jau veica aprēķinus un nonāca pie slēdziena, ka Reina ir 1232 kilometri. Koblenzas Reinas muzejs, negaidot oficiālu šo datu pārbaudi un apstiprināšanu, jau izlabojis datus par upes garumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu