Latvijā ieradīsies Dalailamas vēstnieks Ziemeļeiropā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmo reizi vizītē Latvijā ieradīsies Viņa Svētības Dalailamas vēstnieks Ziemeļeiropā.Sākot pildīt jaunā amata pienākumus, šī gada 9. jūnijā, ar sešu dienu vizīti, Latvijā ierodas Viņa Svētības Dalailamas vēstnieks Lielbritānijā, Ziemeļeiropā, Baltijas valstīs un Polijā, Thubten Samdup kungs

«Divdesmit gadus strādājot ar Kanādas politiķiem un veidojot sabiedrības izpratni, esmu atklājis, ka lobisms un politiskās pārrunas pašas par sevi neatnesīs mieru Tibetā, kā arī citos pasaules konfliktu reģionos. Zināšanas ir jāpasniedz caur gudrību, jeb ievērojot ētikas pamatus, kuri ir svarīgāki par pašu interesi. Es patiesi ticu, ka ētiskas dzīvošanas pamatprincipi, ko sludina V.S. Dalailama radīs rezonansi indivīdos un viņu apkārtnēs. Gala rezultātā, šī pieeja veicinās konkrētas pārmaiņas pašā sabiedrībā,» uzskata Thubtens Samdups.

Vēstniekam ir paredzētas vairākas oficiālas tikšanās ar Saeimas un Rīgas Domes deputātiem, inteliģences, kultūras, NVO pārstāvjiem, žurnālistiem, Tibetas atbalsta biedrības un Tibetas budisma centra biedriem.

Biedrības Latvija-Tibetai dibinātājs un valdes loceklis Jānis Mārtiņš Skuja uzskata: «Jauna vēstnieka ievēlēšana un vizīte Baltijas valstīs vieš cerību uz aktīvu sadarbību starp Tibetas atbalsta organizācijām mūsu reģionā. Dibinot un veiksmīgi vadot 17. gadus Kanādas Tibetas komiteju, vēstniekam ir ļoti liela pieredze. Viņš ir bijis arī Tibetas trimdas parlamenta loceklis, pārstāvot Ziemeļamerikas tibetiešus, vadījis V.S. Dalai Lamas fondu un organizējis vairākas veiksmīgas V.S. Dalailamas vizītes Kanādā.»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu