Tavs pārlūks ir novecojis, lūdzu atjauno to..
Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai. VAIRĀK >

Vācijā izveidota Cīsiņu akadēmija

Foto: Scanpix/Reuters

Vācijā parādījušies diplomēti dažādu šķirņu cīsiņu pagatavošanas speciālisti, vēsta «Austrian Times».

Šādu izglītību var iegūt īpašā Noimarktes Cīsiņu akadēmijā. Ideja atklāt šādu mācību iestādi prātā ienāca Norbertam Vitmanam, kurš, kā pats apgalvo, cīsiņus un desu ēd sešas dienas nedēļā. Akadēmijā studentus māca ne tikai pagatavot šo populāro vācu uzkodu, bet arī viņiem tiek lasītas lekcijas par dažādām cīsiņu desiņu šķirnēm, kā arī par sinepju un citu mērču īpatnībām. «Pie manis studenti brauc no visas pasaules. Es pats ļoti mīlu desiņas un cīsiņus. Katru dienu divas reizes es ēdu balto desu. Svētdiena ir vienīgā diena, kad balto desu nelietoju», - stāsta Norberts Vitmans.

Baltā desa ir īpaša vāramo cīsiņu šķirne. Parasti to pagatavo no teļa gaļas pievienojot cūkas speķi, garšvielas un sāli, un, noteikti, dabīgā apvalkā. Parasti desiņas pasniegtas tiek ar saldajām sinepēm.

0 Komentāri