Uzzini vairāk par ziediem un ziedēšanu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 12. jūnija līdz 13. oktobrim Dabas muzejā būs aplūkojama izstāde «Brīnumi ziedos», kas tapusi Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības programmas projekta ELRI – 156 «Dabas izglītības sekmēšana – efektīvs līdzeklis sabiedrības dabas apziņas veidošanai» ietvaros.

Izstāde ir stāsts par ziedēšanu – ziedaugu dzīves kulmināciju – ar aci viegli uztveramo un priecējošo, un ne tik viegli ieraugāmo.

Kāpēc ziedi smaržo, kāda nozīme to krāsai un formai, kas ir filotakse, kāpēc ziedi atveras un aizveras? Vai Tu zini, kā notiek ziedu appute, kā izplatās putekšņi? Kādi ir īpašie pielāgojumi, lai notiktu ziedu appute?

Jūnijs ir Ziedu mēnesis, kad puķu pļavas vilināt vilina, un domas nodarbina skaistais Jāņu laiks – ko vīt vainagā, kādu ticējumu no latviešu folkloras krājumiem izmantot veiksmes un mīlestības pievilināšanai. Tāpat izstāde stāstīs arī par Latvijas nacionālajiem augiem, latviešu meitu un sievu lepnumu - puķu dārziņu.

Izstādes atklāšana notiks 10. jūnijā plkst. 11:00

Latvijas Dabas muzeja 1. stāva izstāžu zālē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu