Francūzis plāno mēneša laikā kājām šķērsot Latviju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šī gada februārī 43 gadus vecais franču fotogrāfs Stefans Sudjērs (Stephan Soudiere) ar kājām ieplānojis veikt vairāk nekā 500 kilometru garo ceļu no Bernātiem līdz Zilupei, vidēji dienā noejot aptuveni 20 kilometrus. Tādejādi viņš gatavojas izmēģināt ne tikai ekipējumu, bet arī savu sagatavotību ziemas pārgājienu veikšanā, lai jau nākamā gada sākumā vienatnē dotos gandrīz trīs gadus ilgā ekspedīcijā, pārceļojot Krievijas ziemeļus. Par Latvijas pārgājienu Sudjērs ar savu nepieradināto ārzemnieka skatījumu veidos foto reportāžu, kurā tiks iemūžināts mūsu valsts dabas skaistums ziemā un ceļā sastapto cilvēku kolorīts.

«Mani vienmēr ir vilinājusi dabas noslēpumainība un varenums, interesējuši nejauši sastapti cilvēki, jo sevišķi veci ļaudis, kuru sejās vienmēr slēpjas kāds stāsts. Tāpat mani aizrauj doma doties pārgājienos tieši ziemā. Kad pirms desmit gadiem pirmo reizi viesojos Latvijā, uzreiz iemīļoju šo zemi un brīdī, kad bija jāveic izmēģinājuma gājiens, lai sagatavotos nākamā gada ekspedīcijai, nebija divu domu, kurp doties,» savu izvēli pārceļot tieši Latviju skaidro Stefans Sudjērs.

Savu pārgājienu viņš uzsāks 6. februārī Latvijas tālākajā rietumu punktā jeb «Zaļajā starā» Bernātos un plāno līdz marta sākumam nokļūt līdz tālākajam punktam austrumos - Zilupes novada Pasienē. Ekspedīcijā viņš būs ekipējies tikai ar pašu nepieciešamāko ēst gatavošanai un nakšņošanai zem klajas debess , kā arī bruņojies ar savu pastāvīgo ceļabiedru - fotokameru.

http://latvia2014.blogspot.fr/

Stefans Sudjērs pēc izglītības un pamatprofesijas ir jurists un strādājis ne tikai Francijā, bet arī Luksemburgā un Apvienotajā Karalistē. Taču ar laiku viņš sapratis, ka viņa aicinājums ir būt par fotogrāfu, šajā profesijā Stefans guvis ievērojamus panākumus dzimtajā Francijā. Kā otru kaislību viņš uzsver došanos pārgājienos ar kājām, kuru praktizē regulāri Francijas Alpos, līdzīgi kā to ir darījis Marokā, Gruzijā, arī Krievijā, kas viņu saista ar savu plašumu un neskarto dabu. Taču, lai sagatavotos lielajai ekspedīcijai, Sudjērs izvēlējies jau iemīļoto Latviju, kur viesojies daudzas reizes, tuvāk iepazīstot galvaspilsētu Rīgu, Jūrmalu, Cēsis, Siguldu, Kuldīgu, Pāvilostu un citas vietas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu