Franciska lūgšanu spēks

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

12. jūnijā plkst.18:00 Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes 161. telpā, Raiņa bulvārī 19, notiks grāmatas "FRANCISKS. Lūgšanu spēks" atklāšanas pasākums.

Uzrunu teiks pašreizējais Romas Katoļu Baznīcas Rīgas arhibīskaps-metropolīts Zbigņevs Stankevičs. Viņš arī piedalīsies diskusijā kopā ar Latvijas Universitātes Teoloģijas fakultātes docentu, LU TF Baznīcas un reliģiju vēstures katedras docentu, Dr. Hist. Eccl. Andri Priedi, Anglikāņu baznīcas Sv. Pestītāja draudzes mācītāju Juri Cālīti un teologu, žurnālistu Tomu Treibergu. Ir uzaicināti vēl citi kristīgo konfesiju garīdznieki.

Pāvests Francisks – par 266. Romas pāvestu ievēlētais Argentīnas kardināls Horhe Mario Bergoljo, kurš līdz šim bija Buenosairesas arhibīskaps, ir pieticīgs cilvēks, kas par citiem vienmēr rūpējies vairāk nekā par sevi.

Pāvesta Franciska uzmanība allaž ir vērsta uz sociāli aktuāliem jautājumiem un tas vieš cerību, ka Baznīcas iesaistīšanās sociāli svarīgu problēmu risināšanā raisīs globālas, vēsturiskas pārmaiņas.

Jauna lappuse Vatikāna vēstures tapšanā ir pāršķirta, un pasaule ar aizturētu elpu gaida, ka jaunais pāvests spēs atjaunot uzticību Romas katoļu baznīcai un darbosies miera, taisnīguma un labdarības vārdā.

Grāmatā FRANCISKS. Lūgšanu spēks apskatīta jaunā Romas pāvesta dzīve līdz Vatikāna augstākā amata ieņemšanas dienai 2013. gada 13. martā un pāvestības pirmajām dienām. Grāmata ir aizraujošs ekskurss, kas iepazīstina ar pāvestu ievēlēšanas kārtību un Vatikāna vēsturi.

Grāmatas autors Mario Eskovars ieguvis maģistra grādu mūsdienu vēsturē un uzrakstījis daudzas grāmatas un publikācijas, kurās iedziļinājies baznīcas vēsturē, cīņā ar sektantu grupām un Amerikas kontinenta atklāšanā un kolonizācijā. Eskovars par mājām sauc Madridi Spānijā un aizraujas ar vēsturi un tās mistērijām.

Grāmatu tulkojusi Liene Akmens, Teoloģiskais konsultants Pr. Pauls Kļaviņš, Dr. theol., 200 lpp.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu