Vēl šonedēļ var pieteikties projektam «Satiec savu meistaru! 2014»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Vēl tikai līdz 2013. gada 16.decembrim gaidām tautas lietišķās mākslas meistaru, stāstnieku, teicēju, muzikantu un citu tradicionālās kultūras vērtību zinātāju pieteikumus līdzdalībai projektā «Satiec savu meistaru!», kas jau sesto reizi norisināsies Latvijā no 2014.gada 4.aprīļa līdz 6.aprīlim, informēja  Inga Bika, Latvijas Nacionālā kultūras centra sabiedrisko attiecību speciāliste.

Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā

«Satiec savu meistaru!» ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā «Eiropas amatu prasmju dienas». Līdzīgi pasākumi, kur tradicionālo prasmju zinātāji uzņem pie sevis mācekļus, vienlaikus notiek arī Francijā, Spānijā, Itālijā, Beļģijā un citās pasaules valstīs. Aizvadītajos gados «Satiec savu meistaru!» apmeklējuši vairāk nekā 10 tūkstoši dažādu paaudžu interesentu, un ik pavasari pasākums sabiedrībā kļuvis par gaidītu notikumu.

Projekta būtība ir vēstīt plašākai sabiedrībai par vērtīgāko, kas mums ir - cilvēku, viņa zināšanām un prasmēm, kas saglabātas un pārmantotas no paaudzes paaudzē. Pasākuma forma ir brīva - meistari tiek aicināti rīkot meistardarbnīcas, individuālas nodarbības, atvērtās darbnīcas, paraugdemonstrējumus, lekcijas, priekšlasījumus, koncertus vai dančus u.tml.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu