Liepājā aicina uz vērienīgo akciju «Austras koks»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

Liepājā, Annas tirgus laukumā 15. novembrī no pulksten 18:00 līdz 21:00 ikviens liepājnieks tiek aicināts ar paša pagatavotu gaismas lukturīti iesaistīties līdz šim vērienīgākajā akcijā «Austras koks». Lukturīti, kas veidots no stikla burciņas, rotāts ar latvju rakstu zīmēm un degošu svecīti,  Annas tirgus laukumā jānovieto tā, lai veidojas latvju rakstu zīme – Austras koku.

Akcijas mērķis ir pilsētvidē izlikt līdz šim lielāko latvju rakstu zīmi, lai vienotu liepājniekus un aicinātu kļūt par Austras koka veidotājiem. Austras koks latviešiem simbolizē saules ceļu un pasaules kārtību. Saule ir mūžīgās kustības un dzīvības simbols. Austras koka lietotāju savieno ar dievu, dod spēku un padomu. Austras koks rāda ceļu uz gaismu visplašākajā nozīmē.

Liepājas Austras koka izstrādātājs un veidotājs ir jaunais mākslinieks Jānis Zemītis, kurš kopā ar Liepājas Kultūras pārvaldi veidojis arī valsts svētku vizuālo materiālu Liepājas pasākumiem šogad. Liepājas bērnu mākslas skolas pasniedzējas Laine Kinslere un Ilze Elizabete Rasa Austras koka zīmējumu pārcēlušas uz Annas tirgus bruģēto laukumu, lai tas varētu iemirdzēties no pašdarinātiem lukturīšiem. Rakstu zīmes izlikšanā palīdzēs brīvprātīgie, lai raksta līnijas nenojūk. Ar Liepājas Universitātes Jauno mediju mākslas studentu palīdzību akcijas norise tiks iemūžināta fotogrāfijās, kā arī video materiālā, kas tiks izmantots, veidojot pasākumu 18. novembrī. Pēc akcijas visi lukturīši tiks savākti un 18. novembrī novietoti Kārļa Zāles laukumā.

Organizētāji aicina izmantot sabiedrisko transportu vai uz Annas tirgus laukumu doties kājām, jo transporta kustība un personīgo transporta līdzekļu novietošana Annas tirgus laukuma tuvumā, iespējams, tiks kavēta.

www.liepajaskultura.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu