Dīvainākie aizbildinājumi, kāpēc nav samaksāts par televīzijas licenci

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: espensorvik, CC BY-SA 2.0

Briti izdomājuši visdažādākos ieganstus, kāpēc nav samaksājuši par televīzijas licenci, piemēram, ka skatās to ar zagtu televizoru, atklāja licencēšanas kompānija.

Kāds brits televīzijas licences neapmaksāšanu attaisnojis ar to, ka viņa suns esot rada vienam no Lielbritānijas karalienes Elizabetes II četrkājainajiem mīluļiem.

Pērn par televīzijas skatīšanos bez Lielbritānijā obligātās licences tika sodīti vairāk nekā 400 000 cilvēku. Iedzīvotājiem ir jāpērk licence, ja viņi skatās vai ieraksta kādu raidījumu tajā pašā laikā, kad tas tiek demonstrēts. Maksimālais sods par televīzijas skatīšanos bez licences ir 1000 sterliņu mārciņu (826 lati).

Licence krāsu televizoram maksā 145,5 mārciņas (120 latus), bet melnbaltam - 49 mārciņas (40,5 latus).

Janvārī licencēšanas aģentūra noskaidroja, ka vairāk nekā 13 000 mājsaimniecību visā Lielbritānijā joprojām izmanto melnbaltos televizorus.

Pagājušā gada muļķīgākie attaisnojumi, kāpēc nav nopirkta televīzijas licence:

1. Izrādās, mans korgijs ir karalienes suņa radinieks, tāpēc domāju, ka uz mani neattiecas noteikumi par televīzijas licencēm.

2. Kāpēc man būtu jāpērk televīzijas licence televizoram, ko nozagu? Neviens nezina, ka man tas ir.

3. Televizoru skatās tikai mans trīs gadus vecais dēls. Vai jūs varat vajadzīgo summu atskaitīt no pabalsta, ko par viņu saņemu? Viņš to skatās, viņam arī jāmaksā.

4. Es nesamaksāju tāpēc, ka man tika injicēta inde.

5. Es negribu maksāt par pilnu gadu. Zinot, kā man neveicas, es būšu miris pēc sešiem mēnešiem, turklāt vēl pārmaksājis.

6. Es nesen notievēju, tāpēc man vajadzēja sapirkt jaunas drēbes. Tāpēc es nevarēju atļauties televīzijas licenci.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu