Talseniece Jekaterina Sokolova svinēs 100 gadu jubileju

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pirmdien, 25.novembrī, talseniece Jekaterina Sokolova svinēs 100 gadu jubileju. Sirmgalvi sveikt nozīmīgajā dzīves jubilejā, dosies arī Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus, informēja Inga Priede, Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja.

Gaviļniece dzimusi Krievijā, tālajā 1913.gadā, strādīgā un čaklā ģimenē. Jekaterinas vecāki uzcēla ģimenes māju, bet ģimenei nācās piedzīvot vilšanos, jo tā pēc revolūcijas tika atņemta. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados, ģimene bija spiesta strādāja kolhozā, un tas bija jādara, nesaņemot atalgojumu. Jekaterinai bija iespēja iegūt vien četru klašu izglītību.

Trīsdesmitajos gados Jekaterina nodibina ģimeni, 1935.gadā piedzimst meita Gaļina, bet 1938.gadā - Lidija. Jekaterinas vīrs Mihails 1939.gadā veiksmīgi atgriezās no Krievu-Somu Ziemas kara, bet diemžēl nākamā kara laikā - 1941.gadā tika ievainots un blokādes laikā nokļuva hospitālī, toreizējā Ļeņingradā. Ģimene saņēma ziņu, ka Mihails pazudis bez vēsts. Jekaterina visu mūžu dzīvojusi ar cerību, ka kādā brīdī vīrs atgriezīsies. Turpmāk jubilārei nācās vienai darīt visus darbus ģimenes saimniecībā. Vairāk nekā 50 gadu garais darba mūžs pavadīts, veicot vienkāršus, bet smagus lauku darbus kolhozā. Kā uzsver jubilāres meita Gaļina, mamma savas meitas pieradinājusi pie tīrības un kārtības jau no mazotnes un darba tikums ģimenē bijis ļoti svarīgs.

Abas jubilāres meitas pēc izglītības iegūšanas nokļuva Latvijā, satika savus dzīvesbiedrus un nodibināja ģimenes. Jubilāre var lepoties ar trīs mazbērniem un astoņiem mazmazbērniem, kuri dzimuši un auguši tepat Talsos.

Sirmgalve jau 70 gadu vecumā praktiski vairs nespēja saredzēt dienas gaismu, un meita Gaļina uzņēma mammu savā ģimenē, palīdzot cienījamajai jubilārei paveikt ikdienas sadzīviskās lietas.

Svarīgākie notikumi Latvijā un pasaulē tiek izdiskutēti, jo Jekaterinas kundzei vēl joprojām ir laba atmiņa un interesē jaunākie notikumi. Meita Gaļina lepojas, ka mammai visu mūžu nav bijusi vajadzība iekārtot pacienta kartīti ārsta apmeklējumam. Mamma smejoties sakot: «Baidies no ārstiem, tad vienmēr būsi vesels!»

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu