Foto: Pēc šokējošā video H & M pārtrauc angoras vilnas izstrādājumu pārdošanu

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: moonrat42, CC BY-SA 2.0

Zviedrijas apģērbu gigants H & M paziņojis par izmaiņām apģērbu ražošanā. Tas noticis pēc tam, kad dzīvnieku aizstāvji publicējuši video par angoras vilnas iegūšanu, raksta «thelocal.se».

Apmēram 90% no pasaules angoras iegūst Ķīnā. Nesen publiskotajā video dzīvnieku aizstāvji nofilmējušo šokējošus faktus par angoras vilnas iegūšanu.

H & M paziņojis, ka pārtrauc angoras izstrādājumu ražošanu un pārdošanu, līdz tiks pārbaudīta vilnas iegūšana Ķīnā. Kamilla Emilsone Falka no H & M apstiprina, ka apģērbu ražošana no angoras vilnas apturēta. Ķīnā angoras vilnas ražotājiem piecu dienu laikā jāprecizē un jāmaina angoras vilnas iegūšana standarti, pie tam no H & M veikala puses Ķīnā tiks veiktas regulāras pārbaudes, ja sadarbība tiks turpināta.

Taču Zviedrijas sabiedrība nosoda jebkādu sadarbības turpināšanu, uzskatot, ka nekad nebūs iespējams veikt pietiekamu kontroli, lai pārliecinātos, kā Ķīnā tiek turēti angoras truši, un kādā veidā iegūst vilnu.

Angoras vilnas iegūšana Ķīnā (brīdinām, nepatīkami):

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu