Dabas vakars «Putnu gredzenošana»

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

25.aprīlī plkst.18:00 Latvijas Dabas muzeja Zooloģijas ekspozīcijā notiks dabas vakars, kurā apmeklētājiem būs iespējams uzzināt visu par putnu gredzenošanu Latvijā - tās pirmsākumiem, attīstību un nākotnes perspektīvām, portālam «Apollo» pastāstīja Linda Rožkalne no Latvijas Dabas muzeja Komunikācijas nodaļas.

Dabas muzeja ornitologs Dmitrijs Boiko un LU Bioloģijas Institūta Latvijas Gredzenošanas Centra vadītājs Juris Kazubiernis stāstīs, kāpēc putni tiek gredzenoti, kā tas aizsācies, kad un kā tika uzsākta putnu gredzenošana pasaulē un kā tā attīstījusies Latvijā un kādas iezīmēšanas metodes tiek izmantotas pētot dažādu sugu putnus.

Dabas vakara apmeklētāji uzzinās par aktualitātēm putnu izpētē un gredzenošanā, kā arī to, kas Latvijā gredzeno putnus un kur tas tiek veikts. Speciālisti sniegs ieskatu gredzenošanas rezultātos un dalīsies interesantākajos gadījumos par atrastajiem gredzenotajiem putniem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu