«Laima» sāk ražot latus un 5-latniekus

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

18. decembrī Rīgā, ražotnē Artilērijas ielā, «Laima» uzsāk lata formās veidotu, jaunu cepumu izlases Selga ražošanu. Tā atveidos pilnu Latvijas latu kolekciju, apliecinot cieņu nacionālajai valūtai un vēloties, lai tās veidols ilgāk atmiņā visiem, kas to godā.

Tuvojoties brīdim, kad latu nomainīs EUR, «Laima» piedāvā arī īpašu gada nogales suvenīru: ēdamu pieclatnieku. Kārbiņa ar pieclatnieka banknotes attēlu būs pildīta ar klasisko tumšo Laima Lukss šokolādi. Šis produkts būs pieejams limitētā apjomā – saražotas 50 000 šādas šokolādes.

Aija Ūdre, zīmola «Selga» vadītāja:

«Veidojot šo jauno Selga cepumu izlasi, domājām par latu kā simbolu, kas cieši saistīts ar mūsu valsts identitāti. Cepumi jau tuvākajā laikā būs pieejami patērētājiem sveramā veidā, bet iepakojumus ar pilnu latu – cepumu kolekciju varēs iegādāties janvāra mēnesī.»

Selga Lata cepumu ieviešanā speciāla rotora iegādei investēti 4, 4 tūkstoši LVL, kā arī veikts īpašs, radošs tehnologu darbs, veicot formu testu un izstrādājot piemērotas mīklas recepti. Tās pamatā ir klasiskā «Selga» cepumu recepte, kas Latvijā iemīļota jau kopš 1956. gada. Galvenās sastāvdaļas ir Latvijā ražotās izejvielas – milti un olas. Rotors ir apaļš cilindrs, uz kura virsmas ir izvietotas cepumu formiņas ar Latvijas bankas izdoto dažādo lata monētu attēliem - kopā 23 monētu attēliem. Katrā formiņā iegravēts kāds no monētu attēliem.

«Tiem, kas skuma un nevarēja iegādāt dažas par deficītu kļuvušās lata monētas, tagad pilnu kolekciju būs iespējams iegādāt cepumu veidā un, tīkamās atmiņās kavējoties, baudīt tos ar tēju, pienu vai kafiju, ieteic Aija Ūdre, «diemžēl šajā kolekcijā nav iekļauta pēdējā bankas izdotā 1 lata monēta, jo rotora izgatavošana tika uzsākta pirms pēdējās 1 lata monētas laišanas apgrozībā. Uzņēmums noteicis rekomendējamo plaukta cenu – 250 gr iepakojumam tā būs 1,00 LVL ( 1,42 EUR) , sveramie būs ap 3,00 LVL par kg.

Laima tikai šī gada nogalē un tikai Latvijā piedāvā īpašu gada nogales suvenīru: ēdamu pieclatnieku. Kārbiņa ar pieclatnieka banknotes attēlu būs pildīta ar klasisko tumšo Laima Lukss šokolādi. Produkts būs pieejams limitētā apjomā – 50 000 šokolāžu, kas jau nopērkami Laima saldumi veikalos, cena nepilns lats.

Kārbiņas attēls ir ļoti līdzīgs 5 latu banknotei, taču tā nav izmantojama kā naudas zīme, uz tās nav norādes «Latvijas bankas naudas zīme» un sērijas numura, to rotā Laima logotips.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu