LU portālā atkal atgriezies mazais ērglis

Apollo.lv
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Par pavasara iestāšanos vēstī arī tiešraides atsākšana no mazā ērgļa ligzdas Latvijas Universitātes (LU) portālā. Ar WEB kameras palīdzību atkal ir iespējams sekot līdzi šī aizsargājamā putna ikdienai un paradumiem Mētrienas apkārtnē, Madonas novadā.

Aukstā pavasara dēļ šogad mazie ērgļi ieradušies dažas nedēļas vēlāk nekā parasti. Tomēr tagad mazo ērgļu pāris Mētra un Mačo ziemošanas vietas Āfrikā ir atgriezies, pastāstīja «Latvijas valsts mežu» vides eksperts Uģis Bergmanis. Abi putni jau ķērušies pie ligzdas būvēšanas. Ja viss noritēs, kā plānots, maija pirmajās dienās ligzdā tiks iedētas olas.

Divus gadus videonovērošanas projektā mazo ērgļu pārim izdevies sekmīgi ligzdot. Arī pērnais gads bija veiksmīgs – ērgļu pāris, ko iesauca par Mētru un Mačo, izaudzināja mazuli un tiešraidē ligzdas varēja vērot interneta vietnēs līdz pat septembrim, kad pāris un arī mazulis pameta ligzdu, lai dotos garajā ceļā uz ziemošanas vietu Dienvidāfrikā. Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes pētnieki turpina īpaši aizsargājamās sugas — mazā ērgļa — barības izpēti, izmantojot interneta kameru.

Projekta ieviesēji ir vides apsaimniekošanas apvienība «Medņuriests», «Latvijas valsts meži» un Vācijas savvaļas dzīvnieku aizsardzības fonds.

Iegūtās informācijas analīzē ir iesaistīti Latvijas Universitātes Bioloģijas fakultātes studenti, un paredzēts, ka Latvijas Universitātes doktorantūras skolas «Dzīvnieku daudzveidība un vides kvalitāte» ietvaros par konkrēto tēmu tiks izstrādāti zinātniski pētnieciskie darbi.

www.lu.lv/tiesraide/3/

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu